:

Wat is Unbound fietsen?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is Unbound fietsen?
 2. Wat doet Laurens ten Dam tegenwoordig?
 3. Wat eet Laurens ten Dam?
 4. Hoe word je niet nat op de fiets?
 5. Hoe lang herstellen na fietsen?
 6. Waar woont Laurens ten Dam?
 7. Wie is Stefan Bolt?
 8. Wat eet een wielrenner als ontbijt?
 9. Wat drinken wielrenners na de wedstrijd?
 10. Kan je boete krijgen voor te hard fietsen?
 11. Waarom mag je niet appen op de fiets?
 12. Is 30 minuten fietsen veel?
 13. Is 1 uur fietsen veel?
 14. Was het niet Joop Die zei?
 15. Wie is PIP Thomas Dekker?

Wat is Unbound fietsen?

De Unbound is een race waarin 200 mijl, oftewel 320 kilometer wordt afgelegd. Een afstand waarbij flink wat komt kijken wil je voorin mee kunnen rijden. Drinken en eten, je houding op de fiets, de juiste uitrusting, de bandenkeus en wat je meeneemt aan reservemateriaal is allemaal van enorm belang.

Wat doet Laurens ten Dam tegenwoordig?

Met een mini-busje trekt ex-profrenner Laurens ten Dam tegenwoordig door de VS. Zijn bestemming: gravelwedstrijden. De Nederlander speldde in 2019 voor het laatst een rugnummer op, maar weet sinds gisteren weer wat winnen is. In Texas kon hij zijn gravelhartje een 1e keer ophalen.

Wat eet Laurens ten Dam?

Ten Dam houdt er zelf geen speciaal dieet op na. “Behalve misschien speltbrood met pindakaas en havermout: die kan ik niet missen.” Je kunt je afvragen of wielrennen als topsport eigenlijk wel gezond is.

Hoe word je niet nat op de fiets?

Spatborden – de effectiefste regenbescherming Ook spat het water dat de banden mee omhoog nemen, direct op je voeten. Spatborden, vooral de modellen met een spatlap aan de achterkant, zijn een effectieve oplossing.

Hoe lang herstellen na fietsen?

Het verschilt natuurlijk ook of je een uurtje rustig getrapt hebt, of dat je een maximale inspanning hebt geleverd. Maar waar de meeste onderzoekers het wel over eens zijn, is dat je minimaal 24 uur rust moet nemen na een training.

Waar woont Laurens ten Dam?

' Deze week is Laurens ten Dam in zijn woonplaats Alkmaar ambassadeur van het EK wielrennen. Samen met Niki Terpstra, een ander lid van het officieuze trainingsgroepje Noord-Holland-Best, zette hij de parcoursen uit voor de verschillende disciplines.

Wie is Stefan Bolt?

Stefan Bolt - Director - Live Slow Ride Fast Media | LinkedIn.

Wat eet een wielrenner als ontbijt?

Kies voor de toertocht liever voor een energierijk maar licht verteerbaar ontbijt zoals:

 • Brood met mager beleg zoals magere platte kaas, mager vlees of smeerkaas,
 • Havermoutpannenkoeken, boekweitpannenkoeken met confituur, siroop, platte kaas, fruit…
 • Havermout, muesli, brinta, weetabix met magere melk of yoghurt,

Wat drinken wielrenners na de wedstrijd?

Tenslotte wil je na het wielrennen je lichaam helpen om goed te kunnen herstellen. Dit doe je in elk geval door voldoende water te drinken, zodat je het verloren vocht weer aanvult. Daarnaast is het belangrijk om je lichaam te voeden met koolhydraten; zo krijg je weer energie.

Kan je boete krijgen voor te hard fietsen?

Ook snelheidsboetes voor fietsers Als je als fietser harder rijdt dan is toegestaan, krijg je een boete. Voor snelheden tot 10 km/u te hard, is dat 40 euro. Als je als fietser meer dan 10 km/u te hard rijdt, dan kun je een boete krijgen van 60 euro.

Waarom mag je niet appen op de fiets?

Als u stilstaat, mag u appen en kunt u geen boete krijgen voor het appen of bellen op de fiets (2022). Hierbij mag u het andere verkeer alleen niet hinderen. Bij groen licht moet u dus stoppen met appen en doorrijden of ervoor zorgen dat u niet in de weg staat.

Is 30 minuten fietsen veel?

Uithoudingsvermogen en meer energie Dagelijks minstens dertig minuten te fietsen brengt dat een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo werk je onder andere aan je cardiovasculaire en spieruithoudingsvermogen en verbeter je je aerobe capaciteit. Dit zorgt ervoor dat je het fietsen langer volhoudt.

Is 1 uur fietsen veel?

Een uur fietsen op redelijk tempo levert je maar liefst 150 extra verbrande calorieën op in vergelijking met een stevige wandeling.

Was het niet Joop Die zei?

“Was het niet Joop die zei: de fiets, de fiets en verder niets''! Luisteraars van de razend populaire wielerpodcast Live Slow Ride Fast kennen dit zinnetje vast wel. Steevast openen Laurens ten Dam en Stefan Bolt hiermee de podcast. Een podcast over het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

Wie is PIP Thomas Dekker?

Thomas Dekker over relatiebreuk met Pip Pip is een slimme, zelfstandige en onafhankelijke dame. Iemand met wie Thomas zichzelf oud ziet worden. Dat gevoel blijkt vlak na de boeklancering niet (meer) wederzijds. “Het kwam voor mij ook als een donderslag bij heldere hemel”, vertelt hij.