:

Hoelang is de horeca dicht geweest in 2021?

Inhoudsopgave:

 1. Hoelang is de horeca dicht geweest in 2021?
 2. Welke datum gaat de horeca open?
 3. Wat is de invloed van Corona op de horeca?
 4. Hoeveel mensen mag je ontvangen in een zaal?
 5. Wat is de rustigste dag in de horeca?
 6. Hoe lang duurde lockdown december 2021?
 7. Is de horeca open op 1 januari?
 8. Kun je naar restaurant zonder vaccinatie?
 9. Kun je koffie drinken als je corona hebt?
 10. Hoeveel gasten mag je thuis ontvangen?
 11. Is testen nog verplicht?
 12. Is zondag dubbel betaald horeca?
 13. Welke dagen krijg je dubbel betaald horeca?
 14. Hoeveel mensen mag je thuis ontvangen 25 januari?
 15. Hoeveel heeft geen corona gehad?

Hoelang is de horeca dicht geweest in 2021?

Zowel tussen 15 maart en als tussen 14 oktober 2020 en moesten restaurants en cafés de deuren grotendeels sluiten om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Welke datum gaat de horeca open?

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari 2022 weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.

Wat is de invloed van Corona op de horeca?

Na de heropening per herstelde de horeca-omzet zich in het derde kwartaal tot 13 procent onder het niveau van een jaar eerder. Veel horecabedrijven moesten per 14 oktober 2020 de deuren echter weer sluiten, waardoor de omzet in het vierde kwartaal 53 procent lager was dan een jaar eerder.

Hoeveel mensen mag je ontvangen in een zaal?

Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Een uitzondering hierop zijn de grote zalen met een capaciteit van 1000 vaste zitplaatsen of meer. Hier mogen maximaal 250 personen op 1,5 meter zitten. In cache

Wat is de rustigste dag in de horeca?

Doordeweekse dagen zijn zoals verwacht voor een groot deel van de horeca rustiger dan het weekend. Maandag en woensdag worden als minst druk ervaren.

Hoe lang duurde lockdown december 2021?

Hierna kondigt minister-president Rutte aan dat de nieuwe lockdown ingaat per zondag 19 december 2021, 05.00 uur en in principe duurt tot en met vrijdag 14 januari 2022. De norm voor thuisbezoek gaat naar 2 bezoekers behalve op kerstavond, eerste en tweede Kerstdag en tijdens de jaarwisseling.

Is de horeca open op 1 januari?

Alleen als er feitelijk op de feestdag is gewerkt, is er recht op feestdagencompensatie. ... Wanneer vallen officiële feestdagen in 2023?

FeestdagDatumFeestdag volgens horeca-cao?
NieuwjaarsdagZondag 1 januariJA
Eerste PaasdagZondag 9 aprilJA
Tweede PaasdagMaandag 10 aprilJA
Goede VrijdagVrijdag 7 aprilNEE

Kun je naar restaurant zonder vaccinatie?

Vanaf 25 september verplicht Vanaf 25 september 2021 is alleen met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar toegang mogelijk: in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in sportkantines), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en.

Kun je koffie drinken als je corona hebt?

Koffie, thee, water en light-frisdranken leveren geen voedingsstoffen. Neem ze in beperkte mate, gebruik liever zuivelproducten of sap. Gebruik geen bouillon of heldere soep zonder vlees of vulling.

Hoeveel gasten mag je thuis ontvangen?

Per direct vervalt het advies om thuis niet meer dan 4 mensen te ontvangen. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wijzigt in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

Is testen nog verplicht?

Een corona zelftest doen is niet meer nodig. Nu gelden alleen de basisadviezen bij alle luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. U kunt zelf besluiten om toch een corona zelftest te doen. Voor mensen met een laag inkomen zijn er tot het eind van 2023 gratis zelftesten.

Is zondag dubbel betaald horeca?

Er bestaan geen wettelijke regels voor extra betaling als u werkt op zondag. Uw werkgever hoeft u dus niet meer te betalen dan uw normale loon. Ook hoeft hij u geen extra vrije uren te geven voor werk op zondag.

Welke dagen krijg je dubbel betaald horeca?

De compensatieregeling geldt voor de erkende officiële feestdagen. In de horeca zijn dit: Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Koningsdag en Eerste en Tweede Kerstdag.

Hoeveel mensen mag je thuis ontvangen 25 januari?

Andere regels Houd overal 1,5 meter afstand van anderen. Ontvang thuis niet meer dan 4 mensen van 13 jaar of ouder. Ga per dag maar 1 keer op bezoek.

Hoeveel heeft geen corona gehad?

In de vijfde ronde in de zomer van 2021 had bijna 65% van de bevolking antistoffen tegen het coronavirus in het bloed en ongeveer 20% had bewijs van een doorgemaakte besmetting met het coronavirus in het bloed. In het najaar van 2021 (ronde 6) had bijna 87% van de bevolking antistoffen tegen het coronavirus.