:

Hoeveel krijgt de winnaar van de Tour?

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel krijgt de winnaar van de Tour?
 2. Hoeveel geld heeft Jumbo-Visma verdient in de Tour?
 3. Wat verdient een knecht in de Tour?
 4. Wat levert groene trui op?
 5. Wat verdient een top wielrenner?
 6. Wat verdient een renner in de Tour de France?
 7. Wie is de rijkste wielrenner?
 8. Hoeveel geld heeft Tom Dumoulin?
 9. Hoeveel verdient de groene trui per dag?
 10. Hoeveel verdient groene trui?
 11. Hoeveel vermogen trapt Wout van Aert?
 12. Wat verdient Van de Poel?
 13. Wat verdient de winnaar van de gele trui?
 14. Wat verdient een gele trui drager in de Tour?
 15. Wat verdiend Mathieu van der Poel?

Hoeveel krijgt de winnaar van de Tour?

Prijzen per etappe

Winnaar etappe / individuele tijdritTussensprint(s)
1.€ 11.000€ 1.500
2.€ 5.500€ 1.000
3.€ 2.800€ 500
4.€ 1.500
In cache

Hoeveel geld heeft Jumbo-Visma verdient in de Tour?

Jumbo-Visma hoort na een week Tour de France de kassa rinkelen. De Nederlandse ploeg koerste een bedrag van 82.140 euro bij elkaar en is daarmee de absolute grootverdiener. In cache

Wat verdient een knecht in de Tour?

Geschat wordt dat de gemiddelde knecht in de WorldTour tussen de 40.000 euro en 100.000 euro per jaar verdient. Wie meer wil opstrijken als knecht, moet over speciale talenten beschikken. Denk aan de sprintloodsen van toppers als Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel.

Wat levert groene trui op?

Groene trui De eindwinnaar van groen mag 25.000 euro bijschrijven.

Wat verdient een top wielrenner?

Lijst met grootverdieners (bruto salaris), volgens L'Équipe en Het Nieuwsblad

 • Chris Froome (Israel Start-Up Nation) – 5,5 miljoen euro.
 • Tadej Pogačar (UAE Emirates) – 5 miljoen euro.
 • Peter Sagan (BORA-hansgrohe) – 5 miljoen euro.
 • Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – 3,5 miljoen euro.

Wat verdient een renner in de Tour de France?

Totaal prijzengeld Tour de France 2022 Voor alle deelnemers samen ligt er een totaal prijzengeld van ongeveer 2,3 miljoen euro klaar tijdens de Tour de France 2022. Specifieker heeft de organisatie het nog niet bekend gemaakt. Wout van Aert won de slotetappe van de Tour de France 2021.

Wie is de rijkste wielrenner?

De ranglijst van best betaalde wielrenners wordt aangevoerd door de 23-jarige Sloveen Tadej Pogacar van de ploeg uit VAE. Ho won zijn eerste Tour de France in 2020 en tekende een contract bij een rijke ploeg VAE tot 2026.

Hoeveel geld heeft Tom Dumoulin?

En de eerste Nederlander is Tom Dumoulin op plek 15. Hij verdient volgens Équipe 1,8 miljoen euro. Greg Van Avermaet is met een salaris van 1,6 miljoen de beste betaalde Belg.

Hoeveel verdient de groene trui per dag?

Groene trui Dit tricot draagt de lijstaanvoerder in het puntenklassement. Er kunnen elke dag punten worden verdiend bij de tussensprints en op de finish. Per dag in het groen: 300 euro.

Hoeveel verdient groene trui?

Winnaar groene trui: 25.000 euro. Beste klimmer (bolletjestrui): 25.000 euro. Beste jongere (witte trui): 20.000 euro. Beste team: 50.000 euro.

Hoeveel vermogen trapt Wout van Aert?

Van Aert liet in zijn kopbeurt absolute cijfers noteren rond de 500 watt. Per kilo lichaamsgewicht is dat bij hem zo'n 6,4 watt per kilogram. De wereldtop haalt op een lange col (10 à 20 kilometer) wattages van 6 à 6,5 watt per kilogram. Het bevestigt nogmaals hoe sterk de prestatie van Van Aert was.

Wat verdient Van de Poel?

Volgens L'Equipe ontvangt Van der Poel namelijk 2 miljoen euro aan jaarsalaris van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met namen als Primoz Roglic, Thibaut Pinot en Adam Yates. De absolute grootverdiener in het peloton is Chris Froome met 5,5 miljoen euro.

Wat verdient de winnaar van de gele trui?

Het doel van de meeste renners in de Tour de France is om de laatste etappe met de gele trui om de schouders de Champs-Élysées op te rijden. Naast de eer levert de Tour winnen ook een leuk zakcentje op. De winnaar van de Tour wint namelijk 500.000 euro prijzengeld. In totaal is er meer dan 2 miljoen euro te verdelen.

Wat verdient een gele trui drager in de Tour?

In de Tour de France kan dit jaar totaal €2.820.000 verdiend worden. Het grootste deel hiervan gaat naar de winnaar van de gele trui. De opvolger van Tadej Pogacar, en volgens de bookmakers kan hij dat best eens zelf zijn, gaat naar huis met een half miljoen euro. Klassementsrenners worden sowieso het beste beloond.

Wat verdiend Mathieu van der Poel?

* Het Laatste Nieuws publiceerde onlangs een artikel met de startgelden van de drie. Van Aert kun je volgens de krant vastleggen voor tussen de 15.000 en 20.000 euro. Van der Poel komt voor minstens 15.000 euro en Pidcock krijgt zo'n 8.000 euro startgeld.