:

Wat is waargebeurd in over water?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is waargebeurd in over water?
 2. Wie is de echte John Beckers?
 3. Wat heeft Frank Masmeijer gedaan?
 4. Waar is de serie over water op gebaseerd?
 5. Hoeveel seizoenen heeft over water?
 6. Waar zat Frank Masmeijer vast?
 7. Hoelang heeft Frank Masmijer vast gezeten?
 8. Waarom Frank Masmeier gratie?
 9. Welke series op NL ziet?
 10. Hoeveel afleveringen boven water?
 11. Hoeveel seizoenen?
 12. Waarom geeft koning gratie?
 13. Hoe krijg je gratie?
 14. Hoe vaak heeft de koning gratie verleend?
 15. Wat is de beste serie ooit?

Wat is waargebeurd in over water?

'Over water is gebaseerd op waargebeurde feiten die tussen 20 plaatsvonden,' kondigen de openingstitels al aan. Op 7 oktober 2014 werd in de Antwerpse dokken maar liefst 467 kilo cocaïne aangetroffen, vernuftig verstopt in een pallet bananen uit Zuid-Amerika. In cache

Wie is de echte John Beckers?

Het verhaal van de gevallen tv-ster Masmeijer was de leidraad voor de televisieserie 'Over Water' op Eén met acteur Tom Dewispelaere in de hoofdrol als 'John Beckers. ' De drugsbende waarin Masmeijer verzeild raakte, telde 47 verdachten. Spilfiguur was Peter S.G., de uitbater van een bekend Kaapverdisch restaurant. In cache

Wat heeft Frank Masmeijer gedaan?

Cocaïnesmokkel. Op 14 oktober 2014 werd Masmeijer opgepakt door de Belgische politie. Hij werd verdacht van smokkel van 467 kilo cocaïne en deelname aan een criminele organisatie, samen met onder meer een groenteboer en een familielid van zijn vrouw, die in de haven van Antwerpen werkte.

Waar is de serie over water op gebaseerd?

'Onder Water' is een zwarte komedie over survival of the fittest, complottheorieën en een moeizame moeder-dochterrelatie, gebaseerd op het theaterstuk 'Apocalypse How' van Simon Weeda. De acteurs die eerder in het toneelstuk te zien waren, spelen ook in de film.

Hoeveel seizoenen heeft over water?

Over water
Afleveringen20
Seizoenen2
Netwerk of omroepEén
ZenderEén

Waar zat Frank Masmeijer vast?

Masmeijer ontkende in eerste instantie alles, maar gaf later toe een 'beperkte' rol te hebben gehad bij de smokkel van honderden kilo's cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij zat vast in België, maar mocht het laatste deel van zijn straf uitzitten in Nieuwegein.

Hoelang heeft Frank Masmijer vast gezeten?

Vandaag werd bekend dat oud-presentator Frank Masmeijer gratie heeft gekregen. Ruim zeven jaar zat hij in de cel vanwege drugssmokkel, inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Waarom Frank Masmeier gratie?

Hoe dan ook: voormalig tv-presentator Masmeijer, veroordeeld vanwege betrokkenheid bij drugssmokkel, heeft gratie gekregen van de koning. De laatste 1,5 jaar van zijn celstraf hoeft hij daarom niet uit te zitten. Woensdagochtend bleek uit een interview in De Telegraaf dat Masmeijer sinds kort op vrije voeten is.

Welke series op NL ziet?

 • Better Than Ever.
 • Chateau Meiland.
 • Flikken Maastricht.
 • Europa League.
 • Toon alles.

Hoeveel afleveringen boven water?

In deze zesdelige, verhalende podcastserie onderzoeken Floor Boon en Maarten Dallinga welke klimaatscenario's voor de komende decennia realistisch zijn.In Zeeland duiken Maarten en Floor in het verhaal van de Watersnoodramp - op 1 februari 2023 zeventig jaar geleden.

Hoeveel seizoenen?

Het tropisch jaar van de aarde is ingedeeld in 4 jaargetijden: lente, zomer, herfst en winter.

Waarom geeft koning gratie?

De Koning kan straffen en maatregelen die door de strafrechter zijn opgelegd kwijtschelden. Of hij kan ze verminderen of veranderen. Dit heet gratie verlenen. Gratie is mogelijk als het bijdraagt aan een rechtvaardige, menselijke en doelmatige uitvoering van de straf.

Hoe krijg je gratie?

De minister voor Rechtsbescherming kan straffen en maatregelen die de strafrechter heeft opgelegd kwijtschelden. Ook kan de minister een straf of maatregel veranderen of verminderen. Dit heet gratie verlenen.

Hoe vaak heeft de koning gratie verleend?

Uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat vorig jaar 657 gratieverzoeken werden gedaan, waarvan er 131 werden verleend.

Wat is de beste serie ooit?

Top 100 beste series aller tijden

1Breaking Bad () Drama, Misdaad 5 seizoenen
2Band of Brothers () Oorlog, Drama 1 seizoen
3The Sopranos () Drama, Misdaad 6 seizoenen
4Chernobyl () Drama 1 seizoen
5Avatar: The Last Airbender () Actie, Animatie 3 seizoenen