:

Hoeveel afleveringen dwars door de Middellandse Zee?

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel afleveringen dwars door de Middellandse Zee?
 2. Waar ligt het diepste punt van de Middellandse Zee?
 3. Hoe oud is de Middellandse Zee?
 4. Hoe vies is de Middellandse Zee?
 5. Kun je zwemmen in de Middellandse Zee?
 6. Waarom is de Middellandse Zee blauwer dan de Noordzee?
 7. Wat is de gevaarlijkste zee van de wereld?
 8. Wat is de diepste zee ter wereld?
 9. Wat is de grootste vis in de Middellandse Zee?
 10. Wat is de schoonste zee ter wereld?
 11. Heb je haaien in de Middellandse Zee?
 12. Hoe groot zijn haaien in Middellandse Zee?
 13. Waarom is de Nederlandse zee zo vies?
 14. Waarom is de Noordzee zo gevaarlijk?
 15. Wat is de druk op 10 km diepte?

Hoeveel afleveringen dwars door de Middellandse Zee?

In negen afleveringen ontrafelen Arnout en zijn team onder meer de wortels van feesteiland Ibiza, maken ze kennis met de 81-jarige en enige bewoner van het Italiaanse eiland Budelli en spreekt Arnout de vissers van Lampedusa die bijna dagelijks mensen op zee redden. In cache

Waar ligt het diepste punt van de Middellandse Zee?

Middellandse Zee – 5.267 meter Het diepste punt is de Calypsotrog, bij de Griekse Kaap Matapan. Om precies te zijn ligt die trog trouwens in de Ionische Zee, onderdeel van de Middellandse Zee.

Hoe oud is de Middellandse Zee?

Tot 38 miljoen jaar geleden maakte dit gebied deel uit van het westelijk deel van de Tethysoceaan. De verbinding met de oostelijke oceanen werd verbroken en zo ontstond de Middellandse Zee in min of meer de huidige vorm.

Hoe vies is de Middellandse Zee?

De Middellandse Zee blijft een van de meest vervuilde zeeën ter wereld. Er drijft vier keer meer zwerfafval in rond dan in de Noordzee, blijkt uit een net gepubliceerde studie van het gezaghebbende Franse zeeonderzoeksinstituut Ifremer.

Kun je zwemmen in de Middellandse Zee?

Zwemmen, zonnebaden, strandwandelen, zeilen, snorkelen... het kan er allemaal. Of wat dacht je van een cruise langs de hoogtepunten van de Middellandse Zee.

Waarom is de Middellandse Zee blauwer dan de Noordzee?

'Het water neemt, doordat het helder is, makkelijker de kleur van de lucht aan. Vandaar dat de Middellandse Zee blauw is.

Wat is de gevaarlijkste zee van de wereld?

De gevaarlijkste zee ter wereld is waarschijnlijk de Atlantische Oceaan , daar gebeuren de meeste ongelukken. Deze enorme waterplas tussen Europa en Amerika is normaal een vrij rustige oceaan.

Wat is de diepste zee ter wereld?

De Marianentrog is het diepste punt op aarde Naar schatting is slechts 0,0001 procent van de zeebodem uitgekamd. Met een diepte van 11.034 meter is de Marianentrog in de Stille Oceaan de diepste plek op aarde.

Wat is de grootste vis in de Middellandse Zee?

Interessante gegevens

Vinvis (Balaenoptera physalus)
Familie:Balaenopteridae (vinvissen)
Afmetingen:18–22 m; 30–80 t
Geboortematen:6,5 m; 1.500 kg
Levensverwachting:100 jaar

Wat is de schoonste zee ter wereld?

Onze Noordzee behoort tot de schoonste en veiligste zeeën ter wereld.

Heb je haaien in de Middellandse Zee?

Er komen tientallen haaiensoorten voor in de Middellandse Zee, maar ze worden doorgaans niet veel gezien langs de stranden. Als er wel een haai wordt gespot, gaat het meestal om de blauwe haai.

Hoe groot zijn haaien in Middellandse Zee?

Individuele exemplaren kunnen meer dan 6 meter lang worden en tot duizend kilo wegen. Ze komen het meeste voor langs de kusten van Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Noord- en Zuid-Amerika en dus ook in de Middellandse Zee.

Waarom is de Nederlandse zee zo vies?

Slibdeeltjes blijven circuleren Langs de Belgische (en ook de Nederlandse) kust kan je vanuit de lucht een hele strook van troebel water waarnemen, die veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van slib.

Waarom is de Noordzee zo gevaarlijk?

"De Noordzee is een zeer gevaarlijke zee", zegt duiker Johan Rycx. "De temperatuur van het water is nu amper 13°C en heel vaak is het koude water de hoofdoorzaak de problemen. Daarbij komen ook nog andere gevaarlijke factoren, zoals de sterke stroming, de wind en ook de verraderlijke stand van de zee, eb of vloed.

Wat is de druk op 10 km diepte?

Op tien meter diepte oefent het water een bijkomende druk uit van 100 kPa. Dat is ongeveer gelijk aan de normale luchtdruk. Bij iedere tien meter die je verder afdaalt, komt er 100 kPa bij. Op een diepte van dertig meter ondervindt een duiker een totale druk van 400 kPa.