:

Wat is een Robin Hood in darts?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een Robin Hood in darts?
 2. Waarom heet het een Shanghai 20?
 3. Waarom begin je met darten met 501?
 4. Wat is een Shanghai in het darts?
 5. Hoe beter mikken darts?
 6. Hoeveel punten is een Robin Hood?
 7. Waarom zijn de meeste darters dik?
 8. Wat is Big Fish in darts?
 9. Hoe word je beter met darten?
 10. Wat is een oche?
 11. Wat betekent Bust bij darten?
 12. Waarom zwabberen mijn dartpijlen?
 13. Hoe kunnen darters zo snel rekenen?
 14. Wat is de beste darter ter wereld?
 15. Wat is een bust darts?

Wat is een Robin Hood in darts?

Robin Hood: Wanneer een pijl in de shaft van een andere pijl wordt gegooid. Round of terms: Deze term refereert naar het gooien van drie triples in een beurt tijdens een spel cricket.

Waarom heet het een Shanghai 20?

Wanneer een speler een Shanghai gooit dan raakt hij of zij van één getal zowel de single, de double als de triple. Doorgaans zien we dit bij de 20. Wanneer een speler zichzelf 'wegzet' op 120 kan hij beginnen aan zijn Shanghai 20.

Waarom begin je met darten met 501?

Getal 1. Alle getallen waarmee een spel wordt begonnen, eindigen dus op het getal 1 (5 bijvoorbeeld). Daarmee wordt geprobeerd het spel lekker spannend te houden. Als er met een even getal wordt begonnen (zoals 5), dan hoeven de spelers alleen maar bij iedere worp 20 punten te gooien.

Wat is een Shanghai in het darts?

Een Shanghai wordt gegooid wanneer een speler in één ronde de single, dubbel én triple van het actieve nummer raakt. Het maakt niet uit op welke volgorde dat gebeurt. Als een speler een Shanghai scoort, wint hij en is het spel direct afgelopen – ongeacht wie op dat moment de meeste punten had.

Hoe beter mikken darts?

Mikken: zorg dat je ogen, de pijl en het doel dat je wil raken in één lijn zijn. Laat je niet afleiden maar kijk naar het punt op het dartbord dat je wilt raken. Al mik je op een andere manier zorg mikt. Veel beginners mikken niet van nature.

Hoeveel punten is een Robin Hood?

Daarin laat Cross de 'Robin Hood' zien. Dat is een speciale worp waarbij er eigenlijk een maximumscore van 180 punten wordt behaald, maar waarbij de darts op elkaar komen te staan.

Waarom zijn de meeste darters dik?

Bij de dartsport zijn met name een heleboel andere dingen belangrijk. En voor veel darters wordt het dan een opstapeling, waarmee vaak ook overgewicht wordt ontwikkeld. Je ziet darters vaak aan het bier, en zoals iedereen weet is bier toch (zeker in grotere aantallen) een dikmaker.

Wat is Big Fish in darts?

Big Fish Een checkout van 170, de hoogst mogelijke finish. Deze gooi je via triple 20, triple 20 en bullseye.

Hoe word je beter met darten?

Oefenvormen

 1. Afwisseling: niet stomweg alleen maar de T20 proberen te raken.
 2. Plezier: lukt het niet even, stop dan en probeer het een andere keer opnieuw.
 3. Doel: noteer goede prestaties, je motiveert jezelf dan beter om die prestatie te verbeteren.
 4. Regelmaat: beter elke dag een kwartier dan 1 keer per week 3 uren.

Wat is een oche?

De afstand van de werplijn (oche, uitspraak: 'okkie') tot de voorkant van het dartbord bedraagt 2,37 meter. De oche moet minimaal 61 centimeter breed zijn. Ter controle van deze 2 afmetingen kan de diagonale lijn tussen het hart van het dartbord tot de oche gemeten worden. Deze behoort dan 2,93m te zijn.

Wat betekent Bust bij darten?

Darts spelregels van het uitgooien Gooi je per ongeluk meer dan het aantal punten dat je nog hebt, of houd je 1 punt over? Dan resulteert dit in een bust en is de volgende speler aan de beurt. Er worden dan geen punten van je score afgetrokken.

Waarom zwabberen mijn dartpijlen?

Doordat ze iets zwaarder zijn, heb je sowieso meer controle over de pijl en vliegen ze stabieler door de lucht. Als je te snel met lichte pijlen gooit, is de kans op zwabberende pijlen veel groter.

Hoe kunnen darters zo snel rekenen?

Tel de beurt van de speler als volgt: wacht niet tot de 3 pijlen in het bord zitten maar tel meteen vanaf het begin. Als je weet wat de speler heeft voordat die zijn laatste pijl gooit is dat een stuk makkelijker uiteraard. Pijl 1: 20, Pijl 2: 57 = 77 dan hoef je alleen zijn laatste erbij te tellen. Pijl 3: 19 = 96.

Wat is de beste darter ter wereld?

'Koning' Michael Smith blijft ook op de troon gewoon: 'Michael van Gerwen is de beste darter ter wereld' Michael Smith mag dan nu wereldkampioen darts zijn, met de bijbehorende cheque van 560.000 euro, én nummer 1 van de wereldranglijst, hij blijft die vriendelijke, benaderbare knuffelbeer.

Wat is een bust darts?

Darts spelregels van het uitgooien Heeft de speler bijvoorbeeld nog 32 punten over, dan moet hij of zij de dubbel 16 raken om uit te gooien en de leg te pakken. Gooi je per ongeluk meer dan het aantal punten dat je nog hebt, of houd je 1 punt over? Dan resulteert dit in een bust en is de volgende speler aan de beurt.