:

Wat is een betonnen Systeemvloer?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een betonnen Systeemvloer?
 2. Welke begane grondvloeren zijn er?
 3. Wat is Kwaaitaal en Mantavloeren?
 4. Welke wettelijk eisen zijn er gesteld aan een begane grondvloer?
 5. Hoe weet je of je een betonnen vloer hebt?
 6. Wat kost een Systeemvloer?
 7. Hoe dik is een Systeemvloer?
 8. Wat voor soorten vloeren zijn er?
 9. Hoe weet je of je een Kwaaitaalvloer hebt?
 10. Hoe weet ik of ik betonrot heb?
 11. Wat is de maximale vloerbelasting?
 12. Waarom Ribcassettevloer?
 13. Hoe lang gaat een betonnen vloer mee?
 14. Kan vocht door betonnen vloer?
 15. Wat is goedkoper schuimbeton of broodjesvloer?

Wat is een betonnen Systeemvloer?

Een systeemvloer is een (meestal betonnen) vloer die volgens een bepaald systeem gelegd wordt, d.w.z. uitgaande van standaardonderdelen zoals betonbalken, en als isolatiemateriaal polystyreen (piepschuim). De stijve delen van de vloer zorgen voor de noodzakelijke wapening. Meestal is een afwerkvloer (dekvloer) nodig.

Welke begane grondvloeren zijn er?

Drie typen vloeren In Nederland worden de volgende begane-grondvloeren in de woningbouw toegepast: ribcassettevloer. kanaalplaatvloer. combinatievloer.

Wat is Kwaaitaal en Mantavloeren?

Het verschil tussen een Kwaaitaal en Mantavloer is best groot. De Kwaaitaal vloer bestaat uit delen van 50 centimeter breed en de Mantavloer uit bredere delen van 120 centimeter. Beide vloeren zijn geproduceerd door bedrijven in het verleden. Van beide vloeren zijn pas later de problemen zich gaan openbaren.

Welke wettelijk eisen zijn er gesteld aan een begane grondvloer?

Volgens NEN 2690 mag de specifieke luchtvolumestroom voor een begane grondvloer maximaal 20·10-6m3/(m2·s) bedragen. In de praktijk betekent dit dat een begane grondvloer van 50 m2 niet meer dan 7 cm2 aan luchtopeningen mag hebben.

Hoe weet je of je een betonnen vloer hebt?

Een betonnen vloer is dikker Een betonnen vloer is minimaal 7 centimeter dik, daardoor is de vloer moeilijker te combineren met andere vloeren. Er zal onder andere vloeren een onderlaag moeten worden aangebracht om ze op gelijke hoogte te brengen. Er zijn woonbeton vloeren met een laagdikte vanaf 5,0 – 6,0 millimeter.

Wat kost een Systeemvloer?

Broodjesvloer kosten

Type broodjesvloergemiddelde prijs per m²
VBI broodjesvloer (betonnen liggers, lichtbetonnen vulelementen)€ 40
PS broodjesvloer (betonnen liggers, EPS vulelementen)€ 110
Broodjesvloer met stalen liggers en EPS elementen€ 140
Broodjesvloer met stalen liggers en gebakken kleielementen€ 160

Hoe dik is een Systeemvloer?

Deze vloer noemt men ook wel de constructievloer. De minimale dikte voor een constructievloer is 12 centimeter. De meest voorkomende dikte voor constructievloer ligt tussen de 15 en 20 centimeter.

Wat voor soorten vloeren zijn er?

Welke soorten vloeren zijn er?

 1. Tegelvloeren. Tegelvloeren of plavuizen zijn geschikt om in de woonkamer, keuken en badkamer te plaatsen. ...
 2. Tapijt. ...
 3. Houten vloeren. ...
 4. Parketvloeren. ...
 5. Laminaatvloeren. ...
 6. PVC vloeren. ...
 7. Vinylvloeren. ...
 8. PU gietvloeren.

Hoe weet je of je een Kwaaitaalvloer hebt?

Kwaaitaalvloeren zijn te herkennen aan de gewelfde onderkanten van de elementen die 500mm breed zijn en 1mm hoog. Op de kopse kant zit meestal een kunststof kopschot waarin de naam Kwaaitaal zichtbaar is. Soms staat de naam Kwaaitaal gestempeld op de onderkanten.

Hoe weet ik of ik betonrot heb?

Hoe herken je betonrot? Betonrot herken je dus heel gemakkelijk aan de zichtbare roestige ijzers én aan de roodbruine, donkere vlekken op bijvoorbeeld een balkon. Dikwijls zie je ook dat het metaal al voor een deel verdwenen is. Rond de ijzers zie je flinke roestplekken.

Wat is de maximale vloerbelasting?

De belasting van de vloer mag niet meer zijn dan 240 kg/m 2 met een toegestaan gewicht per partitie van 100 kg/m 2 voor een totale vloerbelasting van 340 kg/m 2.

Waarom Ribcassettevloer?

De voordelen van een ribcassettevloer Het grootste voordeel van de vloer is dat deze direct geïsoleerd is. Hierdoor is het een perfect alternatief voor een geïsoleerde kanaalplaatvloer of breedplaatvloer. De isolatie zorgt er daarnaast ook voor dat je tot wel 20% kunt besparen op stookkosten.

Hoe lang gaat een betonnen vloer mee?

Beton gaat wel 100 jaar mee en kan daarna worden vermalen en opnieuw worden gebruikt als grondstof.

Kan vocht door betonnen vloer?

Ook een betonnen vloer is eigenlijk erg poreus van aard, waardoor vocht sneller binnen kan sijpelen door de vloer en vervolgens vochtproblemen veroorzaakt. Het is daarom noodzakelijk om erover na te denken je betonnen vloer af te dichten en dus vochtvrij te maken.

Wat is goedkoper schuimbeton of broodjesvloer?

In totaal kunnen de kosten voor de broodjesvloer al snel oplopen tussen de €75 en €100,- per vierkante meter, terwijl de prijs van schuimbeton tussen de €50 en €75,- per kuub ligt, afhankelijk van het oppervlakte.