:

Welke club heeft het vaakst de Bundesliga gewonnen?

Inhoudsopgave:

 1. Welke club heeft het vaakst de Bundesliga gewonnen?
 2. Wie is topscorer van de Bundesliga?
 3. Hoeveel wedstrijden zijn er in de Bundesliga?
 4. Welke club is de beste van heel de wereld?
 5. Waarom heeft Bayern München 5 sterren?
 6. Wie heeft het meeste assists?
 7. Welke voetballer is in Nederland topscorer aller tijden?
 8. Waarom Bayern Munchen 5 sterren?
 9. Hoe vaak is bvb kampioen geworden?
 10. Welke Nederlandse club heeft de beste supporters?
 11. Welke club is nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie?
 12. Hoeveel sterren heeft Ajax?
 13. Welke voetbalclub heeft de meeste landstitels ter wereld?
 14. Welke voetballer heeft de meeste goals ooit?
 15. Welke voetballer heeft de meeste trofeeen?

Welke club heeft het vaakst de Bundesliga gewonnen?

De meest succesvolle club is Bayern München met 31 Bundesliga-titels, tevens ook huidig landskampioen.

Wie is topscorer van de Bundesliga?

2022/23 Bundesliga-topscorers In de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (1-1) maakte de aanvaller van SC Freiburg alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. Nicklas Füllkrug staat nog altijd bovenaan de topscorersranglijst met vijftien treffers.

Hoeveel wedstrijden zijn er in de Bundesliga?

De Bundesliga is de hoogste betaalde voetbalcompetitie in Duitsland. Op besloot de Duitse voetbalbond deze competitie op te richten, en seizoen 1963/64 was het eerste seizoen ooit. Om te bepalen wie kampioen wordt spelen de 18 clubs in de Bundesliga per club 34 wedstrijden.

Welke club is de beste van heel de wereld?

UEFA-clubranglijst

#ClubPunten
1Manchester City135.000
2Bayern München135.000
3Chelsea126.000
4Liverpool123.000

Waarom heeft Bayern München 5 sterren?

De primeur is het gevolg van het speciale reglement van de DFL, de bond die verantwoordelijk is voor het Duitse professionele voetbal. De regels bij de oosterburen zijn anders dan in Nederland, waar één ster staat voor tien landstitels. De suprematie van Bayern komt ook tot uiting in de sterren.

Wie heeft het meeste assists?

Het zal weinig verbazing schetsen: Lionel Messi is volgens Transfermarkt sinds de eeuwwisseling de koning van de assist. De Argentijn bereidde in zijn imposante loopbaan liefst 324 treffers voor. Geen enkele speler kan daaraan tippen. In dienst van FC Barcelona was hij 276 keer degene die de beslissende pass gaf.

Welke voetballer is in Nederland topscorer aller tijden?

Robin van Persie voert de ranglijst aan met 50 doelpunten. De Flying Dutchman, die in 2005 zijn Oranje-debuut maakte, was in zijn tweede interland al trefzeker. Sindsdien scoorde Van Persie aan de lopende band voor het Nederlands Elftal.

Waarom Bayern Munchen 5 sterren?

De primeur is het gevolg van het speciale reglement van de DFL, de bond die verantwoordelijk is voor het Duitse professionele voetbal. De regels bij de oosterburen zijn anders dan in Nederland, waar één ster staat voor tien landstitels. De suprematie van Bayern komt ook tot uiting in de sterren.

Hoe vaak is bvb kampioen geworden?

Erelijst

CompetitieAantalJaren
Nationaal
Deutsche Fußballmeisterschaft/Bundesliga8x1956, 1957, 1963, 1995, 1996, 2002, 2011, 2012
DFB-Pokal5x1965, 1989, 2012, 2017, 2021
DFB-Supercup/DFL-Supercup7x1989, 1995, 1996, 2008, 2013, 2014, 2019

Welke Nederlandse club heeft de beste supporters?

Ajax zit al een tijdje zonder hoofdprijs, maar blijft de meest geliefde club van Nederland. Uit een onderzoek van Voetbal International blijkt dat de Amsterdamse club nog altijd veruit de meeste supporters heeft van de clubs uit de Eredivisie.

Welke club is nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie?

FC Utrecht was de eerste club buiten de traditionele 'top 3' (Ajax, PSV en Feyenoord) die de Johan Cruijff Schaal won (voorheen Supercup) en is net als diezelfde 'top 3' nog nooit uit de Eredivisie gedegradeerd.

Hoeveel sterren heeft Ajax?

Voor iedere tien landstitels die een club verovert, mag een ster op het shirt worden gedragen. In Nederland zijn dat alleen Ajax (3 sterren), PSV (2 sterren) en Feyenoord (1 ster).

Welke voetbalclub heeft de meeste landstitels ter wereld?

Delen: De absolute recordhouder is Rangers FC met 54 landstitels. Met 53 kampioenschappen volgt het Noord-Ierse Linfield op de voet, terwijl ook Celtic (50 titels) met rasse schreden de koppositie nadert. Ajax is Real Madrid nu gepasseerd, zo blijkt uit onderstaande tabel.

Welke voetballer heeft de meeste goals ooit?

Pelé komt via de meest ruimhartige telling op 1284 doelpunten uit als volwassen prof. Een aantal waar zelfs de almaar scorende Cristiano Ronaldo nooit aan zal tippen. Om dit monstertotaal van Pelé bij te halen, zou de 35-jarige Ronaldo nog tot zijn 47ste verjaardag op hetzelfde tempo moeten blijven scoren.

Welke voetballer heeft de meeste trofeeen?

Hij wordt beschouwd als een van de beste rechtsbacks aller tijden. Dani Alves is de speler met de meeste prijzen in de geschiedenis van het voetbal met 44 trofeeën en de op-een-na meest scorende verdediger aller tijden in Europese competities. In 2006 debuteerde hij in het Braziliaans voetbalelftal.