:

Welk land Kim Jong-un?

Inhoudsopgave:

 1. Welk land Kim Jong-un?
 2. Wat heeft Kim Jong-un gedaan?
 3. Wat mag wel en niet in Noord-Korea?
 4. Hoe arm is Noord-Korea?
 5. Waarom mag je niet uit Noord-Korea?
 6. Wat is verboden in Zuid-Korea?
 7. Hoe komt Noord-Korea aan zijn geld?
 8. Kun je Noord-Korea verlaten?
 9. Is er internet in Noord-Korea?
 10. Hoeveel kapsels mag je in Noord-Korea?
 11. Kan een Nederlander naar Noord-Korea?
 12. Waarom slapen Koreanen op de grond?
 13. Kan je Noord-Korea verlaten?
 14. Hoeveel is 1 euro waard in Noord-Korea?
 15. Wat mag niet in Zuid-Korea?

Welk land Kim Jong-un?

Kim Jong-un is sinds 2012 de machtigste politiek leider van Noord-Korea.

Wat heeft Kim Jong-un gedaan?

Hij is de jongste zoon en opvolger van Kim Jong-il. Na diens overlijden werd Kim Jong-un op aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Nationale Defensiecommissie van de Democratische Volksrepubliek Korea en daarmee als de facto staatshoofd van Noord-Korea. In cacheVergelijkbaar

Wat mag wel en niet in Noord-Korea?

Regels in Noord-Korea voor toeristen Zo mag je iets waarop een foto van de leider staat (zoals een krant) niet vouwen, kreuken, verfrommelen of je kop koffie erop zetten. Verder buig je voor standbeelden van de leider, leg je er bloemen bij neer, maar bovenal uit je geen kritiek op de leider en het systeem.

Hoe arm is Noord-Korea?

Noord-Korea is straatarm. De fabrieken staan stil, onkruid groeit over de akkers van de gezamenlijke boerderijen. Er is een groot tekort aan beton, glas en cement. De collectieve economie van Noord-Korea kan niet voldoende voedsel produceren voor de bevolking.

Waarom mag je niet uit Noord-Korea?

De grensbewaking kan dodelijk geweld toepassen bij pogingen om illegaal het land in te komen. Het is op dit moment dan ook bijna onmogelijk om het land in te reizen. De spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten zijn onvoorspelbaar. Dit geldt ook voor de spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea.

Wat is verboden in Zuid-Korea?

Taboes in de Zuid-Koreaanse cultuur Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.

Hoe komt Noord-Korea aan zijn geld?

In de afgelopen jaren heeft Noord-Korea zich gespecialiseerd in het verdienen van geld door allerlei activiteiten die eigenlijk verboden zijn: het hacken van computersystemen, het smokkelen van drugs, en het verkopen van hun wapensystemen en technologie.

Kun je Noord-Korea verlaten?

Noord-Korea kent geen vrijheid van beweging; het land verlaten zonder toestemming wordt gezien als landverraad.

Is er internet in Noord-Korea?

Internet in Noord-Korea Voor buitenlanders is internet verboden en ook de meeste Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet. Het is alleen toegankelijk voor een beperkte groep onderzoekers en partijbonzen. De rest moet het doen met Kwangmyong, een nationaal intranet dat alleen gecensureerde informatie doorgeeft.

Hoeveel kapsels mag je in Noord-Korea?

Je eigen kapsel bij de kapper uitzoeken is niet vanzelfsprekend in Noord-Korea. Voor de mannelijke bevolking lijkt er zelfs niets meer te kiezen. De BBC meldt dat er nog maar één haarstijl is toegestaan: het Kim Jong-un kapsel.

Kan een Nederlander naar Noord-Korea?

Rood: niet reizen Het is op dit moment dan ook bijna onmogelijk om het land in te reizen. De spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten zijn onvoorspelbaar. Dit geldt ook voor de spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea.

Waarom slapen Koreanen op de grond?

Koreanen doen namelijk van oudsher alles op de grond: eten, slapen, spelen of werken. De meeste huizen waren (en zijn ook nu nog vaak) te klein voor meubilair. Maar nog belangrijker: de Koreanen hebben al vele honderden jaren een vorm van vloerverwarming en daar haal je het meeste profijt uit als je op de grond leeft.

Kan je Noord-Korea verlaten?

Noord-Korea kent geen vrijheid van beweging; het land verlaten zonder toestemming wordt gezien als landverraad.

Hoeveel is 1 euro waard in Noord-Korea?

Wisselkoers Noord Koreaanse Won (KPW)

1 KPW = Units1 Unit = KPW
Amerikaanse Dollar0,0011
Britse Pond0,00091.
Euro0,0010
Japanse Yen0,14706,7993

Wat mag niet in Zuid-Korea?

Taboes in de Zuid-Koreaanse cultuur Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.