:

Welke feestdagen zijn de winkels dicht?

Inhoudsopgave:

 1. Welke feestdagen zijn de winkels dicht?
 2. Wat is er allemaal gesloten op Hemelvaart?
 3. Is er koopavond met Hemelvaart?
 4. Is Den Bosch open met Hemelvaart?
 5. Is Hemelvaart een officiele vrije dag?
 6. Wat zijn de verplichte vrije dagen?
 7. Is Hemelvaartsdag een officiele vrije dag?
 8. Is de dag na Hemelvaart een verplichte vrije dag?
 9. Is Breda open op Hemelvaart?
 10. Is Den Haag open op Hemelvaart?
 11. Is Hemelvaartsdag alles open?
 12. Wie heeft vrij op Hemelvaart?
 13. Wat vier je met Hemelvaartsdag?
 14. Wat gebeurt er op Hemelvaartsdag?
 15. Is Hemelvaartsdag dubbel betaald?

Welke feestdagen zijn de winkels dicht?

Naast de zondag zijn dat:

 • Nieuwjaarsdag;
 • 2e Paasdag;
 • Hemelvaartsdag;
 • 2e Pinksterdag;
 • 1e en 2e Kerstdag.
In cacheVergelijkbaar

Wat is er allemaal gesloten op Hemelvaart?

Het is donderdag Hemelvaart, een officiële feestdag. Dat betekent dat de meeste winkels gesloten zijn. Overheidsbedrijven en banken zijn sowieso dicht, en er is geen papieren krant. Kijk hier waar je wel of niet terecht kan op deze feestdag.

Is er koopavond met Hemelvaart?

Omdat Hemelvaartsdag een feestdag is, is dat anders. De winkels zijn dan van 12:00 tot 17:00 uur open. Geen koopavond dus. In cache

Is Den Bosch open met Hemelvaart?

Hemelvaartsdag: alle winkels zijn geopend in het centrum van Den Bosch. Tweede Pinksterdag: winkels zijn geopend in het centrum van Den Bosch. 4 december: een aantal landelijke ketens blijft langer open.

Is Hemelvaart een officiele vrije dag?

Er is geen wet die heeft vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijk recht op een vrije dag op een feestdag. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat of u vrij bent op feestdagen.

Wat zijn de verplichte vrije dagen?

Wat zijn de officiële feestdagen?

 • Nieuwjaarsdag (zondag 1 januari)
 • Goede vrijdag (vrijdag 7 april)
 • Eerste en tweede paasdag (zondag 9 en maandag 10 april)
 • Koningsdag (donderdag 27 april)
 • Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei)
 • Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei)
 • Eerste en tweede pinksterdag (zondag 28 en maandag 29 mei)

Is Hemelvaartsdag een officiele vrije dag?

Er is geen wet die heeft vastgelegd dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Er is dus geen wettelijk recht op een vrije dag op een feestdag. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat of u vrij bent op feestdagen.

Is de dag na Hemelvaart een verplichte vrije dag?

In een CAO kunnen ook andere vrije dagen worden benoemd, bijvoorbeeld de vrijdag na Hemelvaartsdag. Dat is dus geen feestdag, maar een collectieve vrije dag. Hiervoor moet een werknemer dan een vakantie- of ADV dag inleveren.

Is Breda open op Hemelvaart?

De winkels in het centrum zijn open, maar hanteren wel aangepaste openingstijden tijdens Hemelvaart. De meeste zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Wil je naar je favoriete boetiek of kledingzaak? Check dan van tevoren even de website of de social mediakanalen van de desbetreffende winkel.

Is Den Haag open op Hemelvaart?

Tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn de winkels in de binnenstad van Den Haag geopend. De winkels in de Passage gaan een uur eerder open op Hemelvaartsdag, al om 10.00 uur 's ochtends. Let op: er is deze avond geen koopavond.

Is Hemelvaartsdag alles open?

Sommige winkels zijn op Hemelvaart dicht en van andere zijn de openingstijden aangepast. Wil jij die dag onbezorgd boodschappen doen, dan is het verstandig om even te kijken op Openingstijden.nl. Je ziet dan van alle winkels bij jou in de buurt of ze geopend zijn. Op Hemelvaartsdag is het vaak lekker weer.

Wie heeft vrij op Hemelvaart?

Hemelvaart 2023 Dat is in Nederland een officiële feestdag. Daarmee is Hemelvaart een vrije dag voor je werknemers. Toch betekent dit niet dat je als ondernemer verplicht bent je onderneming gesloten te houden. En het staat je vrij om je personeel te vragen om te komen werken.

Wat vier je met Hemelvaartsdag?

In welke landen wordt Hemelvaartsdag gevierd? Hemelvaartsdag is een officiële feestdag in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Wat gebeurt er op Hemelvaartsdag?

Hemelvaartsdag is een christelijke feestdag die het einde van Jezus' leven op aarde markeert. Op deze dag wordt gevierd dat de zoon van God na de opstanding de aarde weer verliet. Om met Pinksteren te kunnen terugkeren in de gedaante van de Heilige Geest, moest Jezus als mens de aarde verlaten.

Is Hemelvaartsdag dubbel betaald?

Hemelvaartsdag is bijvoorbeeld ook een mooi moment om extra geld te verdienen. Vaak ontvang je namelijk op deze dag een toeslag ter hoogte van 100%. Je krijgt deze dag dus dubbel betaald!