:

Kan het sneeuwen in Egypte?

Inhoudsopgave:

 1. Kan het sneeuwen in Egypte?
 2. Waar ligt het land Egypte?
 3. Kan je in december naar Egypte?
 4. Hoeveel graden Egypte december?
 5. Wat is verboden in Egypte?
 6. Is Egypte een duur land?
 7. Wat is de beste maand om naar Egypte te gaan?
 8. Hoe warm is Egypte in de winter?
 9. Is Egypte een winterbestemming?
 10. Kan je zwemmen in Egypte in december?
 11. Wat te dragen in Egypte voor vrouwen?
 12. Waarom krijg je diarree in Egypte?
 13. Wat moet je niet doen in Egypte?
 14. Kun je met euro's betalen in Egypte?
 15. Waar in Egypte warm in december?

Kan het sneeuwen in Egypte?

Egypte is voor 98 procent woestijn. De droogste en zonnigste plaatsen uit de wereld zijn terug te vinden in Egypte. Ondanks de hete en droge indruk dat het land uitstraalt, valt in de bergen van de Sinaï-woestijn soms zelfs sneeuw.

Waar ligt het land Egypte?

Het grootste deel van Egypte ligt in het meest noordoostelijke puntje van Afrika met in het noordoosten de grens met Israël, in het zuiden de grens met Soedan en in het westen met Libië. Het kleine deel van Egypte dat grenst aan Israël, het schiereiland Sinaï, ligt in Azië.

Kan je in december naar Egypte?

De winters in Egypte zijn erg aangenaam. De temperaturen zijn niet zo hoog als in de zomer en je hebt een zonzekere vakantie in de winter. De temperaturen liggen in december/januari ongeveer tussen de 20 en 30 graden, perfect dus!

Hoeveel graden Egypte december?

De temperatuur in december is gemiddeld 26°C en in de avond koelt het af tot gemiddeld 17°C. Ook de watertemperatuur in Hurghada is dan zeer aangenaam.

Wat is verboden in Egypte?

Wat u beslist moet weten als u naar Egypte gaat, is dat het ten strengste verboden is om militaire objecten te fotograferen. Wat hier allemaal onder valt, is vaag, maar u moet denken aan kazernes, politiebureaus, grensposten, ambassades etc. Doe dit niet, u kunt hiervoor worden gearresteerd.

Is Egypte een duur land?

Is Egypte een duur land? De prijzen van basisproducten in Egypte zijn lager dan in Nederland. Je moet 3.54 keer minder betalen om te winkelen in Egypte dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Egypte bereik van: 15 EUR (517 EGP) in Hostel tot 33 EUR (1,100 EGP) in 3 sterren hotel.

Wat is de beste maand om naar Egypte te gaan?

De beste reistijd voor Egypte algemeen is van oktober t/m april, maar ook in de zomermaanden kun je een rondreis door Egypte maken. De woestijn kun je dan beter wel vermijden, want daar kunnen de temperaturen oplopen tot wel 50°C. In plaatsen als Luxor en Aswan ligt de temperatuur tussen de 35 en 40°C.

Hoe warm is Egypte in de winter?

Egypte is bijna het hele jaar door heet en droog. Het noorden ervaart in de winter wat koeler weer en de aangename temperaturen variëren van ongeveer 20°C in Caïro tot 26°C in Aswan.

Is Egypte een winterbestemming?

Egypte is een ideale winterbestemming. Van begin november tot half april liggen de temperaturen tussen 20 en 30 graden. Een welkome afwisseling van het koude Nederland in deze maanden.

Kan je zwemmen in Egypte in december?

Zwemmen gaan in december tot Alexandrië, Baltim, El Zaranik, El-Arich, Marsa Matruh en Damietta is mogelijk, maar het zeewater is over het algemeen koel. Dus als de zeetemperatuur soms stijgt tot 21.8°C, kan deze ook dalen tot 18.6°C. Het gemiddelde bedraagt namelijk 20.1°C.

Wat te dragen in Egypte voor vrouwen?

Egypte is een islamitisch land. Draag bij voorkeur kleding die de schouders bedekt en een rok of broek tot de knie en geen strakke kleding. Als u een moskee wilt bezoeken, draag dan bedekkende kleding. Voor vrouwen geldt dat zij hun hoofd moeten bedekken.

Waarom krijg je diarree in Egypte?

Veel reizigers krijgen in Egypte last van maag- en darmklachten, de zogenaamde 'vloek van de farao'. Meestal ontstaan deze klachten door een combinatie van vermoeidheid, de warmte en het lokale eten. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen voorkomt u dat u ziek wordt.

Wat moet je niet doen in Egypte?

Wat u beslist moet weten als u naar Egypte gaat, is dat het ten strengste verboden is om militaire objecten te fotograferen. Wat hier allemaal onder valt, is vaag, maar u moet denken aan kazernes, politiebureaus, grensposten, ambassades etc. Doe dit niet, u kunt hiervoor worden gearresteerd.

Kun je met euro's betalen in Egypte?

In Egypte kun je in principe alleen betalen met de Egyptische pond (LE, £ of EGP). Soms kun je souvenirs in euro's betalen, maar verder zijn alle betalingen in Egyptische ponden.

Waar in Egypte warm in december?

In Hurghada en Sharm el Sheikh is de gemiddelde temperatuur in december 21 graden en de maximum temperatuur circa 23 graden.