:

Welke radiozender heeft het grootste marktaandeel in Nederland?

Inhoudsopgave:

 1. Welke radiozender heeft het grootste marktaandeel in Nederland?
 2. Wat is het best beluisterde radiostation?
 3. Hoe worden radio luistercijfers gemeten?
 4. Hoeveel luisteraars heeft de radio?
 5. Wat is de populairste radio zender?
 6. Welke FM is top radio?
 7. Wat is het meest beluisterde nummer in Nederland?
 8. Hoeveel mensen in Nederland luisteren radio?
 9. Hoe werken Radios?
 10. Doet de radio het nog?
 11. Hoe lang nog FM radio in Nederland?
 12. Wat is de bekendste radio van Nederland?
 13. Wat was de eerste radio zender?
 14. Hoe lang blijft FM radio nog bestaan?
 15. Doet FM het nog?

Welke radiozender heeft het grootste marktaandeel in Nederland?

NPO Radio 2 heeft 2022 afgesloten als best beluisterde radiostation van Nederland. Volgens de luistercijfers van Stichting NLO haalde ze zender een marktaandeel van 17,7 procent in de maanden november en december. In cache

Wat is het best beluisterde radiostation?

NPO Radio 2 was in 2022 voor de vijfde keer achtereenvolgend de best beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van de NPO. In de luistercijfers van november en december van het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) gaat de zender daarnaast ruim aan kop in de doelgroepen 10+, 25-67, 25-45 en 20-49.

Hoe worden radio luistercijfers gemeten?

Aan het luisteronderzoek doet een wisselende groep respondenten mee. Deze luisteraars werft GfK onder andere vanuit haar eigen online panel. De deelnemers aan het NLO vormen een representatieve weergave van de Nederlandse bevolking van 10 jaar en ouder. Voor elke respondent berekent GfK een weegfactor.

Hoeveel luisteraars heeft de radio?

ZenderDesktopTotaal
Radio 29.09326.360
Veronica4.87512.288
Sky Radio5.32211.469
100% NL3.06010.837

Wat is de populairste radio zender?

In dezelfde periode vorig jaar was NPO Radio 2 nog de grootste zender, met 12,1 procent marktaandeel. Hoewel de zender is doorgegroeid naar 12,2 procent marktaandeel in mei - juni 2022, moet het nu Qmusic voor zich dulden. Dat blijkt uit de luistercijfers van NLO/GfK.

Welke FM is top radio?

TOPradio is een Vlaams radiostation. Het format bestaat vooral uit dance en dancepop. De huidige slogan van het station is We Make You Move. ... FM-frequenties:

 • West-Vlaanderen: Brugge/Roeselare: 94.0 FM. ...
 • Oost-Vlaanderen: Gent: 102.8 FM. ...
 • Antwerpen: Antwerpen: 104.2 FM. ...
 • Vlaams-Brabant: ...
 • Brussel: 102.8 FM.
 • Limburg:

Wat is het meest beluisterde nummer in Nederland?

Meest beluisterde nummers in Nederland

ArtiestNummer
1. Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney KVluchtstrook
2. Harry StylesAs It Was
3. MEAUDat heb jij gedaan
4. James HypeFerrari

Hoeveel mensen in Nederland luisteren radio?

Zo luisterde in 2021 wekelijks meer dan 81% van de Nederlanders (10 jaar en ouder) naar een radiostation. De 'doorsnee radioluisteraar' luisterde het afgelopen jaar gemiddeld naar 2 verschillende radiozenders.

Hoe werken Radios?

Om het geluid uit jouw radio te laten komen, wordt gebruikgemaakt van onzichtbare energiegolven. We noemen ze radiogolven. Omdat de radiogolven zich heel snel door de lucht verplaatsen, hoor je het geluid van de zender direct op je radio.

Doet de radio het nog?

Analoge radio stopt. Kabelmaatschappij Ziggo/ Vodafone is de laatste aanbieder die de stekker uit dit bij velen geliefde medium trekt. Eind 2021 moet de hele transitie definitief zijn en is de analoge ontvangst via de kabel niet meer beschikbaar.

Hoe lang nog FM radio in Nederland?

Inmiddels hebben alle landelijke, publieke, en commerciële zenders een digitaal kanaal dat zij moeten vullen. Volgens de berichtgeving zou FM in Nederland nog tot 2023 blijven bestaan.

Wat is de bekendste radio van Nederland?

In dezelfde periode vorig jaar was NPO Radio 2 nog de grootste zender, met 12,1 procent marktaandeel. Hoewel de zender is doorgegroeid naar 12,2 procent marktaandeel in mei - juni 2022, moet het nu Qmusic voor zich dulden. Dat blijkt uit de luistercijfers van NLO/GfK.

Wat was de eerste radio zender?

In 1919 kwam de eerste omroepzender ter wereld in de lucht in Den Haag. Het was de zender met de roepletters PCGG van Hanso Schotanus à Steringa Idzerda.

Hoe lang blijft FM radio nog bestaan?

In eerste instantie zouden de vergunningen voor FM frequenties tot 2025 geldig zijn. Het idee was om daarna over te gaan naar DAB+. Dit lijkt vooralsnog niet door te gaan. Wat zou betekenen dat in 2025 weer een nieuwe veiling komt voor FM frequenties.

Doet FM het nog?

In sommige landen, bijvoorbeeld Noorwegen, is er al geen FM radio meer. In België is 2022 het laatste jaar dat landelijke zenders analoog via de ether kunnen uitzenden. In Nederland is de einddatum nog niet vastgesteld. Vergunningen voor verschillende landelijke FM-zenders zijn verlengd tot 2027.