:

Kan je ziek worden van airco in huis?

Inhoudsopgave:

 1. Kan je ziek worden van airco in huis?
 2. Kan je hoesten door airco?
 3. Wat doet airco met je lichaam?
 4. Kan je keelpijn krijgen door airco?
 5. Waarom word ik ziek van airco?
 6. Is slapen met airco slecht voor je?
 7. Wat helpt tegen verkoudheid door airco?
 8. Kun je longontsteking krijgen van airco?
 9. Wat gebeurt er als je met airco slaapt?
 10. Waarom krijg je hoofdpijn van airco?
 11. Kan je ziek worden van een te koude airco?
 12. Kun je hoofdpijn krijgen van de airco?
 13. Is airco slecht voor je ogen?
 14. Kan je een airco de hele nacht aan laten staan?
 15. Kan je een airco s nachts aan laten?

Kan je ziek worden van airco in huis?

Kun je überhaupt ziek worden van de airco? Volgens Luuk van de Rijt, KNO-arts bij het CWZ Nijmegen, kun je niet ziek worden van het apparaat zelf. "Het is één van de fabels dat je van een airco verkouden zou kunnen worden. Je wordt verkouden door een virus en niet door een airco", zegt de Nijmeegse KNO-arts.

Kan je hoesten door airco?

Een airco zonder, of niet goed ingestelde, luchtvochtigheidsregulatie kan zorgen voor geïrriteerde ogen en slijmvliezen. Dit kan leiden tot hoesten en lichte keelpijn.

Wat doet airco met je lichaam?

Toxicologen en longspecialisten zijn het er al langer over eens: airconditioning is eigenlijk helemaal niet ongezond. Je kunt er dan ook niet ziek van worden. Het is wel waar dat je kans loopt op een infectie als je je airco foutief gebruikt.

Kan je keelpijn krijgen door airco?

Keelpijn door airco De lucht is droog omdat een airco warme lucht over een gekoeld verdamperblok geleid om de lucht af te koelen. Tegelijkertijd condenseert het vocht in de lucht, waardoor deze droog wordt. Droge lucht irriteert je slijmvliezen waardoor je een zere keel kan krijgen.

Waarom word ik ziek van airco?

Wanneer de verdamper en filters niet regelmatig worden schoongemaakt, stapelen de bacteriën en schimmels zich op en die worden dan samen met de koude lucht verspreid in de ruimte. Daar kun je keelpijn van krijgen, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen.

Is slapen met airco slecht voor je?

Een moderne airco – en dat geldt zeker voor de lucht-lucht warmtepompen – voor particulieren is helemaal niet ongezond in je slaapkamer. Integendeel zelfs, de geluidsarme airco zorgt voor een optimaal binnenklimaat waar het heerlijk is om te slapen.

Wat helpt tegen verkoudheid door airco?

Het hangt in de lucht Ook raken je slijmvliezen geïrriteerd. Om dit te verhelpen, zorg je dat de instellingen goed hebt afgesteld. Ideaal is een luchtvochtigheidsgraad tussen 45% en 60%. Ook een luchtbevochtiger kan uitkomst bieden.

Kun je longontsteking krijgen van airco?

Een longontsteking krijgt u niet door wisselingen van het weer, kou vatten of door het in de tocht zitten. De veroorzakers zijn namelijk deeltjes die in de lucht zweven. Een airco die niet schoon is (en dus veel vieze bacteriën bevat) kan wél een reden zijn.

Wat gebeurt er als je met airco slaapt?

Is het ongezond om met de airco aan te slapen? Een airconditioning zorgt naast een koele slaapkamer ook voor een betere luchtcirculatie en verse lucht. Hierdoor kunt u prima slapen met de airco aan. U kunt er ook voor kiezen om de airco aan te zetten voordat u gaat slapen, zodat de ruimte al koel is.

Waarom krijg je hoofdpijn van airco?

Te grote temperatuurverschillen Te droge lucht in je kamer is niet gezond; dat irriteert de slijmvliezen in neus en keel en veroorzaakt droge ogen en hoofdpijn. Let er ook op dat het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur niet te groot is.

Kan je ziek worden van een te koude airco?

Als de airconditioner niet goed wordt onderhouden, dan zou je er verkouden van kunnen worden. Wanneer de verdamper en filters niet regelmatig worden schoongemaakt, stapelen de bacteriën en schimmels zich op en die worden dan samen met de koude lucht verspreid in de ruimte.

Kun je hoofdpijn krijgen van de airco?

De airco kan leiden tot uitdroging, hoofdpijn en misselijkheid. De hoofdpijn en misselijkheid ontstaan door de grote temperatuurschommelingen. Dit vraagt veel energie van het zenuwstelsel dat uw lichaamstemperatuur regelt.

Is airco slecht voor je ogen?

Het aanzetten van de verwarming of een airco zorgt tevens voor droge ogen. Dit door de lage luchtvochtigheid wat het veroorzaakt. Ook na een laserbehandeling heeft u vaak last van droge ogen. Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor droge ogen.

Kan je een airco de hele nacht aan laten staan?

In sommige gevallen is het raadzaam om de airconditioning ook 's nachts te laten werken. De temperatuur wordt op deze manier beter vastgehouden. Hoe lang de airco aan moet staan om te temperatuur naar beneden te kunnen brengen varieert. Dat is mede afhankelijk van de warmte die al in de ruimte aanwezig is.

Kan je een airco s nachts aan laten?

Is het ongezond om met de airco aan te slapen? Een airconditioning zorgt naast een koele slaapkamer ook voor een betere luchtcirculatie en verse lucht. Hierdoor kunt u prima slapen met de airco aan. U kunt er ook voor kiezen om de airco aan te zetten voordat u gaat slapen, zodat de ruimte al koel is.