:

Hoeveel mensen spelen basketbal in Nederland?

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel mensen spelen basketbal in Nederland?
 2. Wat is basketbal?
 3. Hoe bestond basketbal?
 4. Hoe heet scoren bij basketbal?
 5. Waar is basketbal het populairst?
 6. Welk land is basketbal ontstaan?
 7. Is basketbal goed voor je?
 8. Is basketbal een goede sport?
 9. Is basketbal populair in Nederland?
 10. Wat is de 8 seconden regel basketbal?
 11. Wat is nummer 1 sport in Amerika?
 12. Waar is basketbal het meest populair?
 13. Is Nederland goed in basketbal?
 14. Welk merk basketbal is goed?
 15. Wat mag je niet doen in basketbal?

Hoeveel mensen spelen basketbal in Nederland?

De basketbalbond bestaat sinds 1947 en telde toen rond de duizend leden. Inmiddels is dat ledenaantal doorgegroeid naar 52.000. Veel van deze leden spelen competitie: in de mannen-, vrouwen- of rolstoelbasketbalcompetitie.

Wat is basketbal?

Basketbal is een Amerikaans balspel. Het is een teamsport die gespeeld wordt door twee ploegen van vijf spelers. Het doel is om de bal door de ring en het netje van de tegenstander te gooien. De ring en het netje heten samen de basket.

Hoe bestond basketbal?

Basketball is in Amerika uitgevonden door James Naismith, een gymnastiekleraar in Springfield. In de winter van 1891 kreeg hij van de directeur van de school de opdracht om een nieuw spel te verzinnen. Omdat het buiten erg koud was, moest het een binnenspel worden.

Hoe heet scoren bij basketbal?

Shooting-guard Zijn belangrijkste taak is het scoren van punten. Hoewel eigenlijk een taak van de point-guard, brengt de shooting-guard vaak de bal over de middenlijn.

Waar is basketbal het populairst?

Basketbal is uitgevonden in Amerika. Het is in Amerika dan ook een erg populaire sport, veel populairder dan bijvoorbeeld voetbal. De beste basketballers van de wereld spelen in de Amerikaanse basketbal competitie de NBA.

Welk land is basketbal ontstaan?

Basketball werd in december 1891 bedacht op het Springfield College in de Amerikaanse staat Massachusetts, destijds Springfield YMCA Training School genoemd.

Is basketbal goed voor je?

Alle snelle zijwaartse bewegingen, rennen en springen, geven je een goede training die veel calorieën verbranden. Voor elk uur basketbal kan een persoon die 165 kilo weegt, 600 calorieën verbranden, terwijl iemand die 250 kilo weegt ongeveer 900 calorieën kan verbranden.

Is basketbal een goede sport?

"Basketbal bevordert snelheid, wendbaarheid, kracht en conditie. Er is ook aangetoond dat het de flexibiliteit en motorische coördinatie verbetert. Om deze reden is basketbal vooral gericht op het verbeteren van fundamentele motorische vaardigheden, waarvan is aangetoond dat ze de algemene gezondheid bevorderen."

Is basketbal populair in Nederland?

Maar basketbal is niet alleen populair in Amerika, ook in Nederland wordt het veel gespeeld. Met 55 000 leden staat basketbal in de top 5 van de meest gespeelde sporten in Nederland. Basketbal is dus niet alleen een leuke sport maar ook een erg populaire.

Wat is de 8 seconden regel basketbal?

Als een bal terugkeert naar de eigen helft, zonder dat er sprake is van een overtreding, heeft een ploeg weer opnieuw acht seconden te tijd om de bal op de aanvalshelft te krijgen. De scheidsrechter moet zichtbaar seconden tellen, zodat hij/zij exact weet hoeveel seconden er nog over zijn.

Wat is nummer 1 sport in Amerika?

1: American Football De naam zegt het al, deze sport is typisch Amerikaans en dan ook de grootste van het land. De sport lijkt erg op rugby, zoals we dat in Europa beter kennen.

Waar is basketbal het meest populair?

Basketbal is uitgevonden in Amerika. Het is in Amerika dan ook een erg populaire sport, veel populairder dan bijvoorbeeld voetbal. De beste basketballers van de wereld spelen in de Amerikaanse basketbal competitie de NBA.

Is Nederland goed in basketbal?

Het gaat goed met het basketball in Nederland. Elf medailles op EK's en WK's in de afgelopen twee jaar bewijzen het succes. Ook in het clubbasketbal en in de breedtesport gaat het goed!

Welk merk basketbal is goed?

5x Beste Basketballen

 • Avento Basketbal. Deze rubberen basketbal van Avento kan je binnen en buiten gebruiken. ...
 • Spalding Basketbal. Spalding heeft ontzettend veel verschillende basketballen. ...
 • New Port Basketbal. De New Port basketbal is ook een bal die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. ...
 • Nike Basketbal. ...
 • Molten Basketbal.

Wat mag je niet doen in basketbal?

De basketbal In tegenstelling tot voetbal, mogen basketballers de bal alleen met hun handen aanraken. Spelers mogen de bal naar een andere ploeggenoot gooien of doorrollen. Een speler mag echter niet zomaar rennen met de bal. Bij iedere stap stuiteren basketballers de bal (dribbelen).