:

Welke discotheken bestaan nog?

Inhoudsopgave:

 1. Welke discotheken bestaan nog?
 2. Wat is de grootste discotheek van Europa?
 3. Waar was de Zillion?
 4. Was een legendarische nachtclub in Amsterdam?
 5. Waarom verdwenen discotheken?
 6. Wat is er gebeurd met de Zillion?
 7. Wie is de grootste club ter wereld?
 8. Wie is de beste club van Europa?
 9. Wat is er echt gebeurd Zillion?
 10. Waarom Zillion gestopt?
 11. Hoe heette Club Air vroeger?
 12. Waar zat vroeger de iT?
 13. Hoeveel discotheken zijn er in Nederland?
 14. Wie was eigenaar Zillion?
 15. Hoelang is Zillion dicht?

Welke discotheken bestaan nog?

Enkele bekende Nederlandse discotheken waren de vroegere Dansen bij Jansen, Richter, RoXY, iT en Trouw in Amsterdam, Now&Wow, de Hollywood Music Hall in Rotterdam en Alcazar in Puttershoek. Enkele bekende nog bestaande discotheken in Nederland zijn Tivoli en Woolloomooloo in Utrecht en Bob's Party Palace in Uitgeest.

Wat is de grootste discotheek van Europa?

1. Privilege. Deze club op Ibiza is de grootste club ter wereld: er is ruimte voor maar liefst 10.000 (!!) mensen!

Waar was de Zillion?

Zillion (discotheek): een voormalige discotheek in Antwerpen.

Was een legendarische nachtclub in Amsterdam?

RoXY. Samen met de iT (die uiteraard ook nog in dit lijstje staat) behoort discotheek Roxy tot de meest legendarische clubs van Amsterdam. Het was de club van extravagante shows, een keihard deurbeleid en de bakermat van de Nederlandse housescene.

Waarom verdwenen discotheken?

Als oorzaak voor het feit dat veel disco's nu hun deuren hebben moeten sluiten wijst Ter Bogt op het toenemende aantal festivals. "Nederland is een land geworden met ontzettend veel festivals en dance-events. In de afgelopen 10 jaar is de concurrentie voor discotheken dus steeds groter geworden."

Wat is er gebeurd met de Zillion?

De sluiting van Zillion op 19 oktober 2001 slaat een gat in het uitgaansleven, maar is niet onverwacht. Het gebouw is nooit in orde, de rechtszaken blijven komen en de baas zit achter de tralies. Ook in de kantoren van de club is het dan al een komen en gaan.

Wie is de grootste club ter wereld?

Real Madrid vertegenwoordigt een waarde van bijna 3,2 miljard euro. De Spaanse club zag die waarde in vergelijking met vorig jaar met 275 miljoen euro toenemen. De Europese voetbalclubs konden het grootste deel van het seizoen weer supporters ontvangen in hun stadions na de coronaperiode.

Wie is de beste club van Europa?

Eeuwige ranglijst van deelnemers UEFA-clubcompetities

Pl.ClubPUC-Totaal
1FC Barcelona993,0
2Real Madrid CF990,0
3FC Bayern München894,5
4Juventus FC815,0

Wat is er echt gebeurd Zillion?

"De film is toch fictie, want we zullen eigenlijk nooit weten of die verhalen en anekdotes echt zijn of niet. Gelukkig hebben Robin en Kevin er wel een geweldig verhaal van gemaakt", besluit Vermeulen. Je kan 'Zillion' nu gaan bekijken in de bioscoop.

Waarom Zillion gestopt?

De stad verwijt de discotheek dat ze de milieuwetgeving niet naleeft. Oorzaak is de vondst van een massa illegaal vuurwerk onder een dansvloer begin deze week. ,,Onaanvaardbaar'', noemt veiligheidsschepen Dirk Grootjans de opslag van de springstoffen.

Hoe heette Club Air vroeger?

Mysteryland, met een plan voor een nieuwe club in het nieuwe pand op dezelfde grond als de oude iT. Deze werd onder de naam Club AIR geopend op . Op 29 oktober 2021 opende op dezelfde locatie het museum Our House dat een interactief overzicht biedt van de ontwikkeling van de elektronische dansmuziek (EDM).

Waar zat vroeger de iT?

Waar zat vroeger discotheek de iT? De iT werd door Manfred Langer op 7 september 1989 geopend aan de Amstelstraat 24 in Amsterdam. De iT werd definitief gesloten in 2004. Sinds 2010 bevindt zich op deze locatie Club AIR en sinds 2021 ook het dancemuseum Our House.

Hoeveel discotheken zijn er in Nederland?

De afgelopen tien jaar is het aantal discotheken in Nederland, afgenomen van 312 naar 174, wat bijna een halvering betekent van het aanbod (- 44%). De afgelopen vijf jaar bedroeg de daling ruim 23%. In de drankensector, waar de discotheek onder valt, daalde het aanbod ook, echter veel minder fors (6% in 10 jaar).

Wie was eigenaar Zillion?

Een kwarteeuw en heel wat media-aandacht later vieren we de grote heropening in Kinepolis Antwerpen voor de spectaculaire première van de film over diens flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, onder regie van Robin Pront.

Hoelang is Zillion dicht?

Zillion () Iedereen die er ook maar één nacht geweest is, zal het nooit vergeten zijn. Daar zullen de bewegende robots, de vuurwerkshows, de dansvloer die plots een halve meter naar beneden kon vallen en het gigantische aquarium zeker aan meegeholpen hebben.