:

Wat zijn de regels als je corona hebt in België?

Inhoudsopgave:

 1. Wat zijn de regels als je corona hebt in België?
 2. Heb je een Covid test nodig voor België?
 3. Wat zijn de nieuwe regels als je corona hebt?
 4. Hoe lang moet je in quarantaine na corona?
 5. Is PCR test nog nodig?
 6. Hoe lang moet ik thuisblijven na een positieve test?
 7. Wat moet ik hebben om naar België te reizen?
 8. Welke documenten heb ik nodig om naar België te reizen?
 9. Wat moet je doen als je positief getest ben?
 10. Is in quarantaine verplicht?
 11. Hoe lang moet je in quarantaine als een huisgenoot positief is getest?
 12. Wat moet je doen als je positief test met een zelftest?
 13. Is mijn PCR-test geldig in Belgie?
 14. Wat moet je doen als je partner corona heeft?
 15. Kan een zelftest vals positief zijn?

Wat zijn de regels als je corona hebt in België?

Je moet in isolatie wanneer je positief test op het coronavirus. De isolatie duurt minstens 7 dagen. Meer informatie over de duur van je isolatie vind je hier. Neem contact op met je huisarts voor een arbeidsongeschiktheidsattest wanneer je positief test en het onmogelijk is om thuis te werken. In cache

Heb je een Covid test nodig voor België?

Je moet beschikken over: een negatieve PCR-test afgenomen max. 72 uur of een negatieve Ag-test afgenomen max. 24 uur vóór aankomst in België; een attest dat overeenkomt met de uitzondering. In cache

Wat zijn de nieuwe regels als je corona hebt?

Je hoeft niet meer in isolatie te gaan als je positief test op corona. Ook de richtlijn voor een zelftest bij klachten is komen te vervallen per .

Hoe lang moet je in quarantaine na corona?

Personen met een bevestigde COVID-19 infectie moeten in isolatie. Dit geldt zowel voor personen die symptomen vertonen als voor personen die enkel geïdentificeerd werden op basis van een positieve PCR- of antigeen-test (inclusief positieve zelftest). De duur van de isolatie is minimaal 7 dagen (zie tabel).

Is PCR test nog nodig?

Wilt u op reis naar een land dat een coronabewijs vraagt? Dan heeft u een testbewijs nodig als u niet voldoet aan de eisen voor een vaccinatiebewijs of de eisen voor een herstelbewijs. Het maakt niet uit of uw reisbestemming binnen of buiten Europa ligt.

Hoe lang moet ik thuisblijven na een positieve test?

Uw kind mag weer naar buiten als het niet meer besmettelijk is. Uw kind is niet meer besmettelijk als de klachten na 5 dagen 24 uur lang helemaal weg zijn. Dag 0 is de dag waarop de klachten begonnen. Overleg met uw huisarts als uw kind langer dan 5 dagen ziek is.

Wat moet ik hebben om naar België te reizen?

Voor België is een ID-kaart voldoende om mee te reizen. Uw ID-kaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor België heeft u geen visum nodig.

Welke documenten heb ik nodig om naar België te reizen?

Een Belg in het buitenland moet zich, ongeacht zijn leeftijd, altijd kunnen identificeren met een geldige Belgische identiteitskaart of paspoort. Voor een aantal landen volstaat een identiteitskaart.

Wat moet je doen als je positief getest ben?

Blijf thuis als u ziek bent. Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken. Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje.

Is in quarantaine verplicht?

Geen quarantaine bij terugkeer in Nederland Reizigers hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine en hoeven ook geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben. Wel geldt het advies dat zij direct na aankomst in Nederland een zelftest doen, en ook op dag 5 na aankomst.

Hoe lang moet je in quarantaine als een huisgenoot positief is getest?

Alle huisgenoten blijven thuis. U moet tot 14 dagen na het ingaan van de thuisquarantaine thuis blijven. U mag niet naar buiten, naar school of naar het werk. U mag wel even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Wat moet je doen als je positief test met een zelftest?

De uitslag is positief Als uw uitslag positief is, is het niet langer nodig om 5 dagen in isolatie te gaan en afstand te houden van huisgenoten.

Is mijn PCR-test geldig in Belgie?

Een coronatest kan alleen een testcertificaat opleveren als het gaat over: een klassieke PCR-test die afgenomen is door een zorgverstrekker (dokter, testcentrum) of laboratorium én die onderzocht is in een erkend Belgisch laboratorium.

Wat moet je doen als je partner corona heeft?

Alle huisgenoten blijven thuis. U moet tot 14 dagen na het ingaan van de thuisquarantaine thuis blijven. U mag niet naar buiten, naar school of naar het werk. U mag wel even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Kan een zelftest vals positief zijn?

De kans op vals-negatieve of vals-positieve resultaten is bijvoorbeeld hoger bij zelf-testen. Het tijdstip van aflezen is ook belangrijk om vals positieve resultaten bij te lang wachten te vermijden. De interpretatie van het resultaat van een RAT is dus afhankelijk van de situatie.