:

Waar zit de pijn bij groeipijn?

Inhoudsopgave:

 1. Waar zit de pijn bij groeipijn?
 2. Wat zijn symptomen van groeipijn?
 3. Kan een kind van 4 groeipijn hebben?
 4. Kan je groeipijn hebben in je buik?
 5. Wat is het verschil tussen groeipijn en spierpijn?
 6. Wat gebeurt er met je lichaam als je groeipijn hebt?
 7. Hoe lang duurt de groeispurt?
 8. Kan je voelen dat je groeit?
 9. Welke leeftijd groeipijn?
 10. Hoe kan je groeipijn stoppen?
 11. Hoe weet je dat je in de groeispurt zit?
 12. Hoe weet je of je in je groeispurt zit?
 13. Hoe weet je wanneer je in een groeispurt zit?
 14. Welk lichaamsdeel blijft groeien?
 15. Kan je met groeipijn sporten?

Waar zit de pijn bij groeipijn?

Groeipijn komt veel voor onder kinderen. Het is pijn in de beide benen, rond de knieën, kuiten, dij- of scheenbenen. De pijn komt vaak in de nacht en duurt ongeveer een kwartier. Overdag hebben kinderen vaak geen last van pijn, dit komt doordat de botten dan belast worden door te lopen en spelen. In cache

Wat zijn symptomen van groeipijn?

Symptomen groeipijn

 • Groeipijnen komt vooral voor aan de knie en scheenbenen;
 • De pijn treedt altijd laat in de avond en 's nachts op;
 • De pijn verdwijnt in de ochtend;
 • De pijn is soms heel hevig maar kan ook langdurend en zeurend zijn;
 • Groeipijn komt meestal voor in episodes.

Kan een kind van 4 groeipijn hebben?

Tot 1/3e van alle kinderen tussen 4 en 6 jaar hebben last van groeipijnen. Dat soort klachten komt vaak familiaal voor. Bij kinderen jonger dan 3 jaar is het zeldzaam. In dat geval moeten andere oorzaken worden opgespoord.

Kan je groeipijn hebben in je buik?

Bandenpijn en groeipijn in de onderbuik Vanaf dat je zwanger bent, groeit je baarmoeder snel. Hierdoor kun je allerlei onschuldige klachten krijgen. Te denken valt aan stekende pijn, een zwaar gevoel in je onderbuik of een zeurend gevoel.

Wat is het verschil tussen groeipijn en spierpijn?

Het verschil tussen groeipijn en spierpijn is moeilijk aan te geven. De groeipijn komt vaak in periodes opzetten, waarbij het een aantal avonden tot weken klachten geeft, maar daarna kan het lange tijd uitblijven. De pijn komt nooit voor in de gewrichten en ook niet overdag.

Wat gebeurt er met je lichaam als je groeipijn hebt?

Als je groeipijn hebt, voel je een zeurende of brandende pijn aan spieren van kuiten, scheenbenen of armen. Dat komt doordat je botten sneller groeien dan je spieren. Het lijkt daardoor alsof er hard aan je spieren en pezen wordt getrokken. Dat kan heel pijnlijk zijn, maar het is gelukkig niet gevaarlijk!

Hoe lang duurt de groeispurt?

De groeispurt duurt bij jongens tot een jaar of 16. Na de groeispurt groeien jongens nog jaren door, soms tot 24 jaar, maar niet meer zo hard.

Kan je voelen dat je groeit?

Als je ineens sneller groeit kun je last krijgen van groeipijn. Dat is een korte, vaak stekende pijn, die je vooral in je benen voelt. Maar het is niet schadelijk. Een warme kruik of het masseren van de plek waar je pijn hebt kan helpen.

Welke leeftijd groeipijn?

Welke leeftijd? Groeipijn komt vooral voor bij kinderen tussen 4 en 8 jaar. Bij kinderen jonger dan 3 is het zeldzaam. In dat geval moeten andere mogelijke oorzaken worden onderzocht.

Hoe kan je groeipijn stoppen?

Verminderen wat groeipijn op het moment zelf Paracetamol innemen. Op de pijnlijke plekken een koude doek met water en citroensap leggen. Spier-strek-oefeningen, deze zorgen voor een betere bloeddoorstroming. Warm maken van de pijnlijke plekken met een kruik.

Hoe weet je dat je in de groeispurt zit?

Die groei kost energie. Pubers hebben veel eetlust, kunnen moe en sloom zijn en voelen zich soms niet zo lekker. Hun bewegingen veranderen, ze zijn soms onhandig en slungelig. Ze moeten wennen aan hun plotselinge lange lijf.

Hoe weet je of je in je groeispurt zit?

Tijdens de groeispurt kan je meer honger hebben. Of kan je tijdelijk het gevoel hebt dat je anders beweegt, bijvoorbeeld wat slungeliger. Dat komt omdat je lichaam tijd nodig heeft om aan je nieuwe lengte te wennen.

Hoe weet je wanneer je in een groeispurt zit?

Tijdens de groeispurt kan je meer honger hebben. Of kan je tijdelijk het gevoel hebt dat je anders beweegt, bijvoorbeeld wat slungeliger. Dat komt omdat je lichaam tijd nodig heeft om aan je nieuwe lengte te wennen.

Welk lichaamsdeel blijft groeien?

Zodra de groeischijven verbenen, is verdere groei niet meer mogelijk." Enkel nagels en haren blijven ons hele leven lang groeien. Toch lijken de oren van oudere mensen soms groter dan toen ze jong waren.

Kan je met groeipijn sporten?

De pijn is niet helemaal weg te nemen. Sommige kinderen willen dan niet meer sporten, omdat ze er zoveel last van hebben. Het stoppen met sporten zal echter de pijn niet helemaal laten verdwijnen. Wij adviseren daarom om je kind toch te blijven stimuleren om in beweging te blijven.