:

Wat mag er niet in Noord-Korea?

Inhoudsopgave:

 1. Wat mag er niet in Noord-Korea?
 2. Waarom mag je niet uit Noord-Korea?
 3. Hoe sterk is het leger van Noord-Korea?
 4. Wat is er aan de hand in Noord-Korea?
 5. Kun je Noord-Korea verlaten?
 6. Is er wifi in Noord-Korea?
 7. Wat mag niet in Zuid-Korea?
 8. Welk land heeft het gevaarlijkste leger?
 9. Hoe sterk is de Nederlandse leger?
 10. Hoeveel kapsels mag je in Noord-Korea?
 11. Is er internet in Noord-Korea?
 12. Kan je op vakantie in Noord-Korea?
 13. Waarom slapen Koreanen op de grond?
 14. Kan je water drinken in Zuid-Korea?
 15. Wat is het zwakste leger?

Wat mag er niet in Noord-Korea?

Het is verboden kranten, tijdschriften en boeken mee te nemen waarin kritiek wordt gegeven op Noord-Korea. Het is eveneens illegaal om religieuze tijdschriften of boeken mee te nemen. In het verleden zijn buitenlanders gearresteerd voor het bezitten of verspreiden van bijbels.

Waarom mag je niet uit Noord-Korea?

De grensbewaking kan dodelijk geweld toepassen bij pogingen om illegaal het land in te komen. Het is op dit moment dan ook bijna onmogelijk om het land in te reizen. De spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten zijn onvoorspelbaar. Dit geldt ook voor de spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea.

Hoe sterk is het leger van Noord-Korea?

Het Noord-Koreaanse leger is met 1,2 miljoen soldaten het op drie na grootste ter wereld.

Wat is er aan de hand in Noord-Korea?

Noord-Korea is een totalitaire dictatuur waarin de macht ligt bij de Koreaanse Arbeiderspartij en de Kim-dynastie die het land sinds de oprichting regeert. De politiek leider is Kim Jong-un, de kleinzoon van oprichter Kim Il-sung, die als eeuwig president nog steeds vereerd wordt.

Kun je Noord-Korea verlaten?

Noord-Korea kent geen vrijheid van beweging; het land verlaten zonder toestemming wordt gezien als landverraad.

Is er wifi in Noord-Korea?

Voor buitenlanders is internet verboden en ook de meeste Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet. Het is alleen toegankelijk voor een beperkte groep onderzoekers en partijbonzen.

Wat mag niet in Zuid-Korea?

Taboes in de Zuid-Koreaanse cultuur Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.

Welk land heeft het gevaarlijkste leger?

Rusland. Met de hete adem van de Chinezen in de nek heeft Rusland nog altijd het op één na machtigste leger ter wereld. Het telt de meeste tanks, de meeste vliegtuigen na de VS, en de meeste duikboten na de VS en China.

Hoe sterk is de Nederlandse leger?

Bij Defensie werken ruim 68.000 militairen, burgers en reservisten. Om de krijgsmacht ook in de toekomst sterk te houden zijn elk jaar nieuwe medewerkers nodig.

Hoeveel kapsels mag je in Noord-Korea?

Je eigen kapsel bij de kapper uitzoeken is niet vanzelfsprekend in Noord-Korea. Voor de mannelijke bevolking lijkt er zelfs niets meer te kiezen. De BBC meldt dat er nog maar één haarstijl is toegestaan: het Kim Jong-un kapsel.

Is er internet in Noord-Korea?

Internet in Noord-Korea Voor buitenlanders is internet verboden en ook de meeste Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet. Het is alleen toegankelijk voor een beperkte groep onderzoekers en partijbonzen. De rest moet het doen met Kwangmyong, een nationaal intranet dat alleen gecensureerde informatie doorgeeft.

Kan je op vakantie in Noord-Korea?

Nederland kent een paar reisorganisaties die reizen naar Noord-Korea aanbieden: je hebt deze nodig want zonder reisorganisatie kun je niet naar dit land. Vrij reizen mag en kan er niet. 'Vrij' bestaat er eigenlijk sowieso niet.

Waarom slapen Koreanen op de grond?

Koreanen doen namelijk van oudsher alles op de grond: eten, slapen, spelen of werken. De meeste huizen waren (en zijn ook nu nog vaak) te klein voor meubilair. Maar nog belangrijker: de Koreanen hebben al vele honderden jaren een vorm van vloerverwarming en daar haal je het meeste profijt uit als je op de grond leeft.

Kan je water drinken in Zuid-Korea?

Het water is drinkbaar maar zeer gechloreerd. In de zomer wordt aangeraden mineraalwater te drinken.

Wat is het zwakste leger?

Het leger van Bhutan heeft tien gepantserde wagens en twee helikopters. Toch wordt het gezien als het zwakste leger ter wereld vanwege de kleinschaligheid.