:

Hoelang moet je in isolatie als je positief getest bent op COVID-19?

Inhoudsopgave:

 1. Hoelang moet je in isolatie als je positief getest bent op COVID-19?
 2. Hoe zit het met de corona in Belgie?
 3. Wat zijn de vooruitzichten voor corona?
 4. Hoeveel positieve besmettingen zijn er vandaag?
 5. Wat zijn de regels om naar België te gaan?
 6. Is in quarantaine verplicht?
 7. Wat als je na 7 dagen nog positief test?
 8. Kun je testen of je nog besmettelijk bent?
 9. Kun je twee keer achter elkaar corona krijgen?
 10. Kun je na 5 dagen corona nog iemand besmetten?
 11. Heb je een Covid test nodig voor België?
 12. Heb je nog een PCR-test nodig om te reizen?
 13. Wat te doen als je partner positief getest is op corona?
 14. Wat moet je doen als je positief getest ben?
 15. Hoe lang in isolatie na positieve test Belgie?

Hoelang moet je in isolatie als je positief getest bent op COVID-19?

Je hoeft niet meer in isolatie te gaan als je positief test op corona. Ook de richtlijn voor een zelftest bij klachten is komen te vervallen per . Dit kan omdat de omikron(sub)varianten minder ziekmakend zijn en doordat bijna iedere Nederlander gevaccineerd is en/of besmet is geweest met het coronavirus.

Hoe zit het met de corona in Belgie?

Groen. De kleurcode van het reisadvies voor België is groen. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.

Wat zijn de vooruitzichten voor corona?

Het epidemiologisch beeld is nu gunstig: een relatief laag aantal besmettingen en weinig nieuwe opnames in de ziekenhuizen en op de IC's. Het RIVM geeft wel aan dat we rekening moeten houden met een mogelijke opleving van het virus en de opkomst van nieuwe varianten. De situatie is anders dan de afgelopen 2 jaar.

Hoeveel positieve besmettingen zijn er vandaag?

Positief geteste inwoners Landelijk zijn er per 100.000 inwoners gemiddeld 1,2 mensen positief getest. Deze kaart laat zien van hoeveel mensen in deze gemeente en in andere gemeenten in dezelfde veiligheidsregio gisteren gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus, per 100.000 inwoners.

Wat zijn de regels om naar België te gaan?

Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Dit is zo voor iedereen, ook als je volledig gevaccineerd bent. Laat je testen (PCR) op dag 1 en 7 dat je in België bent. Ag-tests zijn niet mogelijk na aankomst uit een heel hoog risico land.

Is in quarantaine verplicht?

Geen quarantaine bij terugkeer in Nederland Reizigers hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine en hoeven ook geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben. Wel geldt het advies dat zij direct na aankomst in Nederland een zelftest doen, en ook op dag 5 na aankomst.

Wat als je na 7 dagen nog positief test?

Wel kan men eventueel een zelftest uitvoeren na dag 7. Indien die positief zou zijn is dit een teken dat men meer dan waarschijnlijk nog besmettelijk is. Voor de benodigde medische getuigschriften, zie de praktische modaliteiten bij isolatie.

Kun je testen of je nog besmettelijk bent?

Ja, de “goedgekeurde” antigeentesten kunnen gebruikt worden om een actuele besmetting aan te tonen. Als de test positief is, dan kun je ervan uitgaan dat er een actuele besmetting is.

Kun je twee keer achter elkaar corona krijgen?

Mensen die een besmetting met het coronavirus achter de rug hebben, ontwikkelen antistoffen tegen het virus en zijn voor een bepaalde periode immuun. Deze antistoffen verdwijnen echter geleidelijk, waardoor een nieuwe besmetting opnieuw kan leiden tot covid-19.

Kun je na 5 dagen corona nog iemand besmetten?

Bij symptomatische infecties begint de besmettelijke periode 2 dagen voor de start van de klachten, en eindigt als de persoon 24 uur klachtenvrij is en minimaal 5 dagen na start van de symptomen. Bij asymptomatische infecties begint de besmettelijke periode op de testdatum en eindigt 5 dagen na de testafname.

Heb je een Covid test nodig voor België?

Je moet beschikken over: een negatieve PCR-test afgenomen max. 72 uur of een negatieve Ag-test afgenomen max. 24 uur vóór aankomst in België; een attest dat overeenkomt met de uitzondering.

Heb je nog een PCR-test nodig om te reizen?

Bepaalde landen vereisen een negatief testresultaat als voorwaarde om het grondgebied te betreden. In de meeste gevallen is dit een PCR test, maar sommige landen aanvaarden ook een Ag test afgenomen door een zorgverlener. Indien een pre-reistest nodig is, is de procedure hier te vinden.

Wat te doen als je partner positief getest is op corona?

Blijf thuis, ontvang geen bezoek. Alle huisgenoten blijven thuis

 1. U moet tot 14 dagen na het ingaan van de thuisquarantaine thuis blijven. ...
 2. U mag wel even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen. ...
 3. U mag in uw tuin of op uw balkon zitten.
 4. U mag geen bezoek ontvangen, behalve de huisarts en de GGD.

Wat moet je doen als je positief getest ben?

Blijf thuis als u ziek bent. Overleg bij lichte klachten met uw werkgever of u thuis kunt werken. Vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is, draag dan een mondkapje.

Hoe lang in isolatie na positieve test Belgie?

Je moet in isolatie wanneer je positief test op het coronavirus. De isolatie duurt minstens 7 dagen. Meer informatie over de duur van je isolatie vind je hier. Neem contact op met je huisarts voor een arbeidsongeschiktheidsattest wanneer je positief test en het onmogelijk is om thuis te werken.