:

Wie won op 10 juli de 14de etappe van de Tour de France?

Inhoudsopgave:

 1. Wie won op 10 juli de 14de etappe van de Tour de France?
 2. Wie heeft de Tour de France gewonnen 2021?
 3. Wie heeft de etappe van de Tour de France gewonnen?
 4. Wie heeft de tijdrit gewonnen in de Tour?
 5. Wie won de 14e etappe Tour de France?
 6. Welke Nederlander won als laatste de Tour de France?
 7. Wie won 7 keer de Tour de France?
 8. Hoeveel geld krijgt de winnaar van de Tour de France?
 9. Wie won de laatste etappe?
 10. Wie heeft de bolletjestrui?
 11. Wat verdient de winnares van de Tour de France?
 12. Wie is de jongste Tourwinnaar ooit?
 13. Wie heeft de meeste gele truien?
 14. Wat verdient een knecht in de Tour?
 15. Wat verdient Jumbo in de Tour?

Wie won op 10 juli de 14de etappe van de Tour de France?

Michael Matthews wint de 14de etappe in de Tour de France van Saint-Étienne naar Mende. Hij opent de finale met een vroege aanval en verslaat Bettiol op de loodzware slotklim. Pogacar zet Vingegaard onder druk vlak na de start en op de slotklim, maar de Deen geeft geen krimp.

Wie heeft de Tour de France gewonnen 2021?

Tadej PogačarRonde van Frankrijk 2021 / WinnaarTadej Pogačar is een Sloveens wielrenner die sinds 2019 voor het UCI World Tourteam UAE Team Emirates uitkomt. Pogačar brak in 2019 door bij het grote publiek door op 20-jarige leeftijd derde te worden in de Vuelta. In 2020 werd hij de op een na jongste winnaar ooit van de Tour de France. Wikipedia

Wie heeft de etappe van de Tour de France gewonnen?

Met de 21ste etappe in de Tour den France 2022 vandaag op de Champs Elysees in Parijs, zit de ronde van 2022 erop. Jonas Vingegaard wint de Tour!

Wie heeft de tijdrit gewonnen in de Tour?

Wout van Aert wint de 20ste etappe van de Tour de France, een tijdrit van 40,7 km van Lacapelle-Marival naar Rocamadour.

Wie won de 14e etappe Tour de France?

Michael Matthews heeft de veertiende etappe de Tour de France gewonnen. Op de slotklim kwam de Australiër van Team BikeExchange-Jayco uit een verloren positie terug en ging hij op en over Alberto Bettiol, die hem even voordien zelf was gepasseerd.

Welke Nederlander won als laatste de Tour de France?

De Tour de France is twee keer gewonnen door een Nederlander, in 1968 door Jan Janssen en in 1980 door Joop Zoetemelk.

Wie won 7 keer de Tour de France?

De Amerikaan Lance Armstrong won de ronde tussen 19 zeven keer, maar die overwinningen werden later uit de boeken geschrapt, nadat Armstrong had bekend doping te hebben gebruikt.

Hoeveel geld krijgt de winnaar van de Tour de France?

Wie in Parijs op het bovenste schavot mag pronken, krijgt bovenop alle eer ook nog een geldpremie van 500.000 euro. De tweede moet tevreden zijn met 200.000 euro, de nummer 3 krijgt 100.000 euro. En dat bedrag gaat systematisch naar beneden. Wie op de 5de plaats afklokt, mag nog 50.000 euro in ontvangst nemen.

Wie won de laatste etappe?

De 21ste en laatste etappe was een prooi voor Jasper Philipsen. De Belg van Alpecin-Deceuninck was in de massasprint sneller dan Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco). Danny van Poppel (Bora-hansgrohe) was op de zevende plaats de tweede Nederlander in de top-tien van de slotrit.

Wie heeft de bolletjestrui?

foto: Cor VosJonas Vingegaard won het bergklassement van de Tour de France van 2022. Simon Geschke reed lang in de bollentrui, maar finishte als tweede.

Wat verdient de winnares van de Tour de France?

Wie in Parijs op het bovenste schavot mag pronken, krijgt bovenop alle eer ook nog een geldpremie van 500.000 euro. De tweede moet tevreden zijn met 200.000 euro, de nummer 3 krijgt 100.000 euro. En dat bedrag gaat systematisch naar beneden. Wie op de 5de plaats afklokt, mag nog 50.000 euro in ontvangst nemen.

Wie is de jongste Tourwinnaar ooit?

Pas eind november 1904 komt de Tour zelf met een rapport. Maar liefst 29 renners zijn uit de uitslag geschrapt en worden langdurig geschorst. Daardoor wordt de 20-jarige Henri Cornet de nieuwe, officiële winnaar. Hij is nog steeds de jongste winnaar ooit.

Wie heeft de meeste gele truien?

De Belg Eddy Merckx heeft het hoogste aantal gele truien in de Tour in ontvangst mogen nemen, namelijk 97. In 1935 won de Belg Romain Maes de Tour door alle dagen de gele trui te dragen.

Wat verdient een knecht in de Tour?

Geschat wordt dat de gemiddelde knecht in de WorldTour tussen de 40.000 euro en 100.000 euro per jaar verdient. Wie meer wil opstrijken als knecht, moet over speciale talenten beschikken. Denk aan de sprintloodsen van toppers als Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel.

Wat verdient Jumbo in de Tour?

Jumbo-Visma hoort na een week Tour de France de kassa rinkelen. De Nederlandse ploeg koerste een bedrag van 82.140 euro bij elkaar en is daarmee de absolute grootverdiener.