:

Wat is er mis met Van der Poel?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is er mis met Van der Poel?
 2. Waar woont Mathieu van de Poel?
 3. Hoeveel monumenten heeft Van der Poel?
 4. Wie is Roxanne Bertels?
 5. Wat verdient Van de Poel?
 6. Welk hotel sliep Mathieu van der Poel?
 7. Wat verdient Mathieu van der Poel per jaar?
 8. Welk hotel Mathieu van der Poel?
 9. Wie heeft er de 5 monumenten gewonnen?
 10. Hoeveel watt trapt Van der Poel?
 11. Waar woont Adrie van de Poel?
 12. Wie is de rijkste wielrenner?
 13. Wat levert 1 dag in het geel op?
 14. Waarom mag Mathieu van der Poel Australie niet meer binnen?
 15. Wat is de zwaarste wielerklassieker?

Wat is er mis met Van der Poel?

Mathieu van der Poel heeft opnieuw last van een rugblessure. Er zit een zwelling op een tussenwervelschijf. Hij is gedwongen om rust te nemen en kan voorlopig geen wedstrijden rijden of trainen.

Waar woont Mathieu van de Poel?

Laatstgenoemde zit momenteel in Monaco, waar hij woont, en zal donderdagavond neerstrijken in België. Lees ook: Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?

Hoeveel monumenten heeft Van der Poel?

Van der Poel wint Parijs-Roubaix en heeft nu drie van de vijf monumenten in bezit.

Wie is Roxanne Bertels?

Dat is Roxanne Bertels, sinds 2018 de vriendin van Neerlands beste wielrenner. De Belgische is met haar 29 lentes een jaartje ouder dan Mathieu. De twee wonen inmiddels samen in een riante woning in het dorpje 's Gravenwezel nabij Antwerpen.

Wat verdient Van de Poel?

Volgens L'Equipe ontvangt Van der Poel namelijk 2 miljoen euro aan jaarsalaris van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met namen als Primoz Roglic, Thibaut Pinot en Adam Yates. De absolute grootverdiener in het peloton is Chris Froome met 5,5 miljoen euro.

Welk hotel sliep Mathieu van der Poel?

Dat het incident niet onopgemerkt is gebleven, merkt ook het hotel waar Van der Poel verbleef. Het Novotel in de wijk Brighton-le-Sands in het Australische Sydney heeft in de afgelopen uren tientallen recensies gekregen.

Wat verdient Mathieu van der Poel per jaar?

Volgens L'Equipe ontvangt Van der Poel namelijk 2 miljoen euro aan jaarsalaris van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met namen als Primoz Roglic, Thibaut Pinot en Adam Yates. De absolute grootverdiener in het peloton is Chris Froome met 5,5 miljoen euro.

Welk hotel Mathieu van der Poel?

"Best een bizar verhaal", vonden ploeggenoten van de Nederlandse kopman. Dat het incident niet onopgemerkt is gebleven, merkt ook het hotel waar Van der Poel verbleef. Het Novotel in de wijk Brighton-le-Sands in het Australische Sydney heeft in de afgelopen uren tientallen recensies gekregen.

Wie heeft er de 5 monumenten gewonnen?

Drie renners wonnen in hun carrière alle vijf de monumenten, allen Belgische renners: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Merckx is de enige die alle wedstrijden meer dan één keer won; een derde overwinning in de Ronde van Lombardije (1973) werd hem ontnomen na een positieve dopingcontrole.

Hoeveel watt trapt Van der Poel?

Tot slot levert de tweevoudig winnaar van De Ronde in de indrukwekkende eindsprint zijn maximale vermogen – niet geheel verrassend – van de hele wedstrijd: 1406 watt. Gedurende de 14 seconden die zijn sprint duurde, trapte hij gemiddeld 1.136 watt.

Waar woont Adrie van de Poel?

Hij woont in het Vlaamse Kapellen, maar werd geboren in Bergen op Zoom. Als jongetje fietste hij bij vereniging RSC de Zuidwesthoek in Ossendrecht, een club die in 1946 werd opgericht en nog altijd als kweekvijver geldt voor grote talenten.

Wie is de rijkste wielrenner?

De ranglijst van best betaalde wielrenners wordt aangevoerd door de 23-jarige Sloveen Tadej Pogacar van de ploeg uit VAE. Ho won zijn eerste Tour de France in 2020 en tekende een contract bij een rijke ploeg VAE tot 2026.

Wat levert 1 dag in het geel op?

Per dag in het geel verdient de nummer 1 in het klassement nog eens 500 euro/dag. De groene, bollen- én witte trui moeten zich tevreden stellen met elk 300 euro/dag.

Waarom mag Mathieu van der Poel Australie niet meer binnen?

Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor de confrontatie met twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van duizend dollar omdat hij een van de meisjes een duw heeft gegeven en vijfhonderd dollar voor het incident met het andere meisje.

Wat is de zwaarste wielerklassieker?

'Ronde van Lombardije is zwaarste klassieker'