:

Welk dier kan 200 jaar worden?

Inhoudsopgave:

 1. Welk dier kan 200 jaar worden?
 2. Wat is het oudste dier?
 3. Welk dier bestaat al het langst?
 4. Hoe oud is de oudste kwal?
 5. Welke dier gaat nooit dood?
 6. Welk dier kan 1000 jaar worden?
 7. Wat leeft maar 1 dag?
 8. Welk dier sterft nooit?
 9. Welk dier leeft maar 1 dag?
 10. Welke dier gaat dood als hij water drinkt?
 11. Wat is het bijzonderste dier ter wereld?
 12. Hoe oud is de oudste olifant ter wereld?
 13. Welk dier doet alsof die dood is?
 14. Wie is de domste dier?
 15. Welk dier heeft 5 armen en leeft onder water?

Welk dier kan 200 jaar worden?

Groenlandse walvissen behoren tot de oudste dieren ter wereld. Onderzoek heeft aangetoond dat ze wel 200 jaar kunnen worden. Het zou kunnen dat ze zo oud worden omdat ze traag zwemmen: ze slijten minder snel!

Wat is het oudste dier?

De Groenlandse walvis is het oudste zoogdier met een maximaal vastgestelde leeftijd van 211 jaar. Enkel de Groenlandse haai, het oudste gewervelde dier, en de diepzee-oester Neopycnodonte zibrowii met naar schatting zo'n 500 kaarsjes op zijn verjaardagstaart, strijden mee voor de titel. Toch is leeftijd zeer relatief.

Welk dier bestaat al het langst?

Het langstlevende dier op aarde is nog altijd de Noordkromp, een weekdier dat meer dan 500 jaar oud kan worden. Het langstlevende gewervelde landdier is de Galapagos reuzenschildpad (één van deze schildpadden wist een leeftijd van 177 jaar te bereiken).

Hoe oud is de oudste kwal?

Kwallen blijken nog ouder dan gedacht. De oudste vondsten dateren nu van 500 miljoen jaar geleden uit midden van het Cambrium (4 miljoen jaar geleden). In deze periode ontstonden veel van de huidige levende organismen. Er waren al fossiele kwallen bekend van zo'n 300 miljoen jaar oud.

Welke dier gaat nooit dood?

Bizar: deze 6 dieren worden eeuwenoud of zijn zelfs onsterfelijk!

 • Oude en 'onsterfelijke' dieren: 6 voorbeelden. De kwal met het eeuwige leven. ...
 • De schildpad. Het is al bekend dat schildpadden veel langer kunnen leven dan mensen. ...
 • Tardigrade (beerdiertje) ...
 • Radiatie bestendige bacteriën. ...
 • Het oudste zoogdier: de walvis.

Welk dier kan 1000 jaar worden?

De Groenlandse haai Het is dus erg moeilijk om onderzoek te doen naar zijn leefwijze. Wat wel bekend is, is dat de Groenlandse haai het oudste gewervelde dier ter wereld is! Schattingen tonen aan dat de haai soms wel 500 jaar oud kan worden.

Wat leeft maar 1 dag?

Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven. Dit alles in één dag.

Welk dier sterft nooit?

Tardigrade (beerdiertje) De tardigrade, die ook wel beerdiertje wordt genoemd, kan vrijwel onmogelijk sterven. Beerdiertjes overleven namelijk extreme temperaturen, zowel hitte als kou. Ook kunnen zij lange tijd zonder voedsel en water en overleven zelfs bij gebrek aan zuurstof.

Welk dier leeft maar 1 dag?

Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven. Dit alles in één dag.

Welke dier gaat dood als hij water drinkt?

Met het hijgen laat hij zijn lichaamswarmte afkoelen. Hoe minder een kangoeroe drinkt, des te minder er verloren gaat van het plantenvoedsel dat hij heeft gegeten. In de planten zitten voedzame eiwitten en die kan de kangoeroe niet in zijn lichaam houden als hij veel drinkt.

Wat is het bijzonderste dier ter wereld?

Het zeldzaamste en meest bedreigde dier ter wereld is de amoerluipaard. Van deze soort leven er nog maar tientallen in het wild. Veel mensen jagen op deze soort omdat ze geloven dat de vacht en botten ziektes kunnen genezen.

Hoe oud is de oudste olifant ter wereld?

Een gemiddelde olifant wordt ongeveer 50 tot 70 jaar oud. Er zijn echter ook uitschieters naar boven. Zo is de oudste olifant bekend Alice (leefde in Australië) die in 1941 overleed op de leeftijd van maar liefst 157 jaar!

Welk dier doet alsof die dood is?

Als een opossum in het nauw wordt gedreven, of aangevallen door een bergleeuw of vos, begint hij hard te sissen om de belager af te schrikken. Werkt dat niet? Dan gebruikt hij zijn geheime wapen: hij doet alsof hij dood is. Deze techniek gebruiken ze waarschijnlijk per ongeluk.

Wie is de domste dier?

En de domste: de kakapo Domheid is natuurlijk moeilijk te vergelijken, maar een van de allerdomste dieren is de kakapo. Van deze papegaai is bekend dat hij regelmatig vergeet hoe zwaar hij is, waardoor hij bij het opstijgen neerploft.

Welk dier heeft 5 armen en leeft onder water?

Zeesterren hebben normaal gesproken vijf armen. Toch zie je ze wel eens met minder armen rondkruipen. Meestal is er dan één afgebroken, die later gewoon weer aangroeit.