:

Wie heeft de rit in de Vuelta gewonnen?

Inhoudsopgave:

 1. Wie heeft de rit in de Vuelta gewonnen?
 2. Waar is de Vuelta gestart?
 3. Hoeveel deelnemers La Vuelta?
 4. Hoe oud is de Vuelta?
 5. Wat is de stand in de Vuelta?
 6. Wie won het vaakst de Vuelta?
 7. Hoe groot is Vuelta?
 8. Wat kost de Vuelta in Nederland?
 9. Welke Nederlander heeft de Vuelta gewonnen?
 10. Waar slapen wielrenners in Utrecht?
 11. Wie heeft rode trui Vuelta?
 12. Wie won 7 keer de bolletjestrui?
 13. Wie is de jongste Vuelta winnaar?
 14. Hoeveel Nederlanders in Vuelta?
 15. Wat betaald Utrecht voor Vuelta?

Wie heeft de rit in de Vuelta gewonnen?

foto: Cor VosRemco Evenepoel won de 77e editie van de Vuelta voor Enric Mas en Juan Ayuso. De eindzege liet de Vlaming vergezeld gaan van twee dagzeges. Richard Carapaz en Mads Pedersen vierden het vaakst feest: allebei wonnen ze drie etappes.

Waar is de Vuelta gestart?

De Vuelta startte op vrijdag 19 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit en de race finishte op zondag 11 september in Madrid.

Hoeveel deelnemers La Vuelta?

Op vrijdag 19 augustus startte de Vuelta van 2022 met 182 coureurs in Utrecht. Van hen haalden 48 man de finish in Madrid niet. Veel renners vielen uit na een positieve coronatest. Titelverdediger Primoz Roglic moest opgeven na een crash in de finale van etappe 16.

Hoe oud is de Vuelta?

De Ronde van Spanje werd voor het eerst verreden in 1935 en is sinds 1955 ieder jaar georganiseerd. Sinds 2011 behoort de ronde tot de UCI World Tour, nadat hij in 2008 in de Historische kalender werd opgenomen. Sinds 1995 wordt de Vuelta in de late zomer (augustus-september) verreden.

Wat is de stand in de Vuelta?

Vuelta a España klassement

naamresultaat
1Mads Pedersen409
2Fred Wright186
3Enric Mas138
4Remco Evenepoel133

Wie won het vaakst de Vuelta?

Roberto Heras behaalde vier eindzeges en is daarmee recordhouder.

Hoe groot is Vuelta?

Viva La Vuelta Holanda! De Vuelta is de derde grote ronde op de wielerkalender. Na 21 etappes en ruim 3.200 kilometer fietsen zal de winnaar op 11 september in Madrid bekend zijn.

Wat kost de Vuelta in Nederland?

Daarin staat dat La Vuelta Holanda, de stichting die de organisatie van de Nederlandse etappes voor haar rekening neemt, in totaal ruim 15 miljoen euro verwacht uit te geven aan de drie Nederlandse etappes en de honderden festiviteiten eromheen.

Welke Nederlander heeft de Vuelta gewonnen?

Joop Zoetemelk was in 1979 de laatste Nederlandse winnaar van de Vuelta. De Vuelta van 1979 werd gewonnen door Joop Zoetemelk. Een bijzondere prestatie voor een Nederlander, want alleen Jan Janssen is dit ook gelukt.

Waar slapen wielrenners in Utrecht?

De wielrenners en stafleden van liefst zes wielerploegen verblijven tot en met zondag in Carlton President Hotel Utrecht. De reden is de start van de Spaanse wielerronde La Vuelta, die de eerste drie dagen door Nederland gaat.

Wie heeft rode trui Vuelta?

Jumbo-Visma heeft op de openingsdag van de Vuelta direct toegeslagen en in Utrecht de rode trui veroverd. De Nederlandse ploeg startte als laatste in de ploegentijdrit over ruim 23 kilometer en klokte overtuigend de eerste tijd: 24 minuten en 40 seconden.

Wie won 7 keer de bolletjestrui?

Recordhouder met zes eindzeges in het bergklassement was lange tijd de Spanjaard Federico Bahamontes. In 1983 werd dat aantal geëvenaard door Lucien Van Impe en in 2004 verbroken door Richard Virenque met zeven titels. Virenque zegevierde eerder in 1994, 1995, 1996, 1997, 19.

Wie is de jongste Vuelta winnaar?

Jongste eindwinnaar van de Vuelta sinds 1961 Zo oud is Remco Evenepoel. Daarmee is hij de jongste eindwinnaar van de Ronde van Spanje sinds Angelino Soler in 1961, berekende Jonas Creteur van Sport/Voetbalmagazine. Ook Gustaaf Deloor (1935) en Frans De Mulder (1960) waren jonger dan Evenepoel vandaag.

Hoeveel Nederlanders in Vuelta?

Dertien Nederlanders staan er dus aan de start. In 20 stonden er veertien landgenoten aan het vertrek.

Wat betaald Utrecht voor Vuelta?

Gemeente Utrecht had voor het evenement zoals beoogd voor 2020 al een bijdrage van € 2,1 miljoen beschikbaar gesteld op de totale beoogde begroting van € 14,3 miljoen. De totale beoogde bijdrage van vijf publieke bedraagt € 750.000,-.