:

Welke hummus het beste?

Inhoudsopgave:

 1. Welke hummus het beste?
 2. Welke hummus uit supermarkt gezond?
 3. Wat is het verschil tussen hummus en hoemoes?
 4. Is hummus gezond broodbeleg?
 5. Is zelf hummus maken goedkoper?
 6. Is hummus met groente gezond?
 7. Waar koop je de lekkerste hummus?
 8. Hoe vaak mag je hummus eten?
 9. Waar vind ik humus in de supermarkt?
 10. Wat is gezonder kaas of pindakaas?
 11. Waar goede humus kopen?
 12. Is hummus goed voor darmen?
 13. Hoeveel hummus mag je eten?
 14. Kan je ziek worden van hummus?
 15. Hoe lang blijft hummus goed in koelkast?

Welke hummus het beste?

Conclusie. De AH Klassieke hummus en de AH Hummus scoren het best op de meeste punten. Beide zijn ze laag in verzadigd vet en bevatten de meeste kikkererwten. Qua vezels en zout scoort de AH Hummus net even iets beter, maar voor welke van de twee je kiest, dat maakt niet zo heel veel uit. In cache

Welke hummus uit supermarkt gezond?

Hummus met groente scoren het beste Over het algemeen hebben de hummus varianten met groente de meest gezonde samenstelling, oordeelt de Consumentenbond. Die scoren het vaakst een A. Daarna komen de pikante varianten, gevolgd door de naturel hummus en de hummus met kruiden.

Wat is het verschil tussen hummus en hoemoes?

Hummus bestaat uit peulvruchten, meestal kikkererwten maar je kunt alle andere peulvruchten ook gebruiken. Bonen komen meestal uit Nederland en volgens Kassa is hoemoes (hun spelling) 'rijk aan volwaardige eiwitten, voedzaam, goedkoop, gezond, gemakkelijk te verwerken en ook nog eens goed in Nederland te telen.

Is hummus gezond broodbeleg?

Hummus is een puree van onder andere kikkererwten. Kikkererwten vallen onder peulvruchten en zijn goed voor je gezondheid. Ze verlagen onder andere je cholesterolgehalte, wat helpt om de bloedvaten gezond te houden.

Is zelf hummus maken goedkoper?

Daarnaast is zelfgemaakte hummus ook veel goedkoper dan de hummus uit de supermarkt. De hoofdingrediënten voor deze klassieke hummus zijn kikkererwten, tahin, water, citroensap en knoflook. Daarna breng je het nog op smaak met verschillende kruiden, zoals komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Is hummus met groente gezond?

Om maar met de deur in huis te vallen, hummus bevat redelijk veel calorieën, dus als je hier veel van eet wordt een tekort lastig. Dat maakt hummus echter niet meteen een ongezond product. Het zit namelijk vol met vezels, onverzadigde vetten en het smaakt ook nog eens heel lekker!

Waar koop je de lekkerste hummus?

Maar omdat de houmous van Lidl een klein beetje een zure nasmaak heeft, is Maza Hoemoes de winnaar van onze testers.

 1. MAZA (€1,49 200 gr) Eindcijfer: 9.
 2. LIDL (€1,12 200 gr) Eindcijfer: 8,7.
 3. ALDI (€1,12 200 gr) Eindcijfer: 8.
 4. PLUS (€2,00 200 gr) Eindcijfer: 4,7.
 5. HEMA (€1,50 150 gr) en AH (€2,- 200 gr) Eindcijfer: 4,3.

Hoe vaak mag je hummus eten?

Maar onder de broodbelegsoorten zien we hummus zeker als een gezonde keuze." "Hummus is gemaakt van de peulvrucht kikkererwten en in de Schijf van Vijf raden we aan om per week twee tot drie opscheplepels (135 gram) peulvruchten te eten in plaats van een stuk vlees. Als je dat doet, maak je al een goede stap.

Waar vind ik humus in de supermarkt?

Je koopt het tegenwoordig in haast elke supermarkt. Vaak vind je hummus bij de versafdeling waar alle gekoelde dipsauzen en bakjes met borrelhapjes staan. Maar let goed op; ook al staat het op de verpakking, dit is niet altijd hummus. Kijk goed naar de ingrediënten die op de verpakking staan.

Wat is gezonder kaas of pindakaas?

1. Beter pindakaas dan oude kaas. Nederlanders zijn verstokte kaaseters, maar daar zit veel ongezond, verzadigd vet in. Pindakaas bevat iets meer vet, maar dat zijn vooral gezondere onverzadigde vetten.

Waar goede humus kopen?

Uitslag | De beste hummus is van Albert Heijn

 • #1 | Albert Heijn. Nog iets te grof en te zout, maar verder aardig in balans qua smaak. ...
 • #2 | Maza. De relatief gladde textuur is de beste van de zes. ...
 • #3 | Baresa. Een typische middle-of-the-roadhummus. ...
 • #4 | Sabra. ...
 • #5 | Johma. ...
 • #6 | Florentin.

Is hummus goed voor darmen?

Het is rijk aan vezels Ze werken namelijk als een soort spons; ze nemen water op, waardoor je ontlasting soepel wordt. Daarnaast zijn vezels een lekker maaltje voor de goede bacteriën in je darmen. Meer hummus eten, is een eenvoudige manier om je vezelinname omhoog te krikken.

Hoeveel hummus mag je eten?

Maar onder de broodbelegsoorten zien we hummus zeker als een gezonde keuze." "Hummus is gemaakt van de peulvrucht kikkererwten en in de Schijf van Vijf raden we aan om per week twee tot drie opscheplepels (135 gram) peulvruchten te eten in plaats van een stuk vlees.

Kan je ziek worden van hummus?

In een hummus en spinaziedip van Maza is listeria aangetroffen. Listeria is een bacterie die voedselinfectie kan veroorzaken, vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Het gaat om de 'hoemoes less salt' van Maza, en de esfenaj, een spinaziedipje.

Hoe lang blijft hummus goed in koelkast?

Antwoord: Zelfgemaakte hummus is vijf dagen houdbaar. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.