:

Hoe zwaar is de slurf van een olifant?

Inhoudsopgave:

 1. Hoe zwaar is de slurf van een olifant?
 2. Hoe zwaar is een olifant gemiddeld?
 3. Hoeveel kilo eet een olifant per dag?
 4. Hoe lang blijft een baby olifant bij zijn moeder?
 5. Wat is het zwaarste dier op aarde?
 6. Hoe heet moeder olifant?
 7. Welk dier heeft vier knieën?
 8. Welk dier wisselt 5 keer zijn tanden?
 9. Hoe slim is een olifant?
 10. Welk dier is het kortst zwanger?
 11. Welk dier is het langste zwanger?
 12. Wat is de slimste dier op aarde?
 13. Wat is de lelijkste dier van de wereld?
 14. Kun je een olifant eten?
 15. Wat is het enige dier dat niet kan springen?

Hoe zwaar is de slurf van een olifant?

Uit voorzorg kan een olifant ter bescherming zijn slurf oprollen. Een slurf van een volwassen olifant weegt zo'n 150 kilo.

Hoe zwaar is een olifant gemiddeld?

De savanneolifant is de grootste Afrikaanse olifant. Een volwassen mannetjesdier weegt ongeveer 5 ton. Een olifantenkalfje weegt ongeveer 100 kg. Wat is de verhouding tussen het gewicht van een kalfje en een volwassen olifant? In cache

Hoeveel kilo eet een olifant per dag?

Olifanten zijn echte planteneters. Ze eten ruim 100 kilo per dag. Met hun slurf plukken ze bladeren, vruchten en takken van de bomen. Ze wroeten er wortels mee uit de grond.

Hoe lang blijft een baby olifant bij zijn moeder?

Mannelijke baby's blijven tot 12 jaar bij hun moeder voordat ze onafhankelijk worden, terwijl een vrouwelijke babyolifant meestal tot haar volwassenheid bij haar moeder blijft en waarschijnlijk nooit van haar zal worden gescheiden tot de moeder sterft van ouderdom.

Wat is het zwaarste dier op aarde?

De blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld. Een volwassen mannetje weegt bijna 170.000 kilo. Ter vergelijking: een volwassen mannetjesolifant weegt maximaal 7.000 kilo. Een pasgeboren blauwe vinvis is al 7,5 meter lang.

Hoe heet moeder olifant?

Een vrouwelijke olifant heet - raar maar waar- koe (of vaars) , een mannetje stier (of bul). Een pasgeboren olifant is een kalf. Binnen een groep olifanten lopen de vrouwtjes aan de buitenkant om de kleintjes in het midden te beschermen tegen vijanden (bijvoorbeeld tijgers) en tegen de hitte en de felle zon.

Welk dier heeft vier knieën?

De knieën van een pinguïn zitten verstopt Dat verklaart waarom een pinguïn zo waggelt. Hij gebruikt zijn schommelende lichaam om het zwaartepunt tijdens het lopen te verplaatsen. Iets dat hij anders met de spierkracht van zijn ondermaatse pootjes voor elkaar zou moeten krijgen.

Welk dier wisselt 5 keer zijn tanden?

Een olifant wisselt zijn kiezen vijf keer tijdens zijn hele leven. Bij ons duwt een nieuwe kies de oude naar boven tot hij uitvalt. Bij olifanten duwt de nieuwe kies de oude langzaam naar de voorkant. Deze versleten kies brokkelt langzaam af en valt er in stukjes uit.

Hoe slim is een olifant?

De intelligentie bij olifanten wordt gezien als een van de hoogste onder de dieren. Met een massa van 5 kg zijn de hersenen van olifanten groter dan die van elk ander landdier.

Welk dier is het kortst zwanger?

De goudhamster heeft van de zoogdieren de kortste draagtijd, namelijk 16-18 dagen. Alleen de buideldieren hebben een nog kortere draagtijd, maar daar blijft het jonge diertje nog lang in de buidel van de moeder totdat het volgroeid is.

Welk dier is het langste zwanger?

Met een draagtijd van 18 tot 22 maanden is de olifant de absolute nummer 1 bij de zoogdieren. Giraffen komen in de buurt met een zwangerschap van 15 maanden. Walvissen en ezels dragen hun baby 12 maanden.

Wat is de slimste dier op aarde?

Nummer 1: chimpansees zijn de slimste dieren Ze zijn net zo intelligent als een mensenkind, ze gebruiken gereedschappen, ze jagen gezamenlijk, en ze zijn in staat om probleemoplossend te denken en zo complexe zaken tot een goed einde te brengen.

Wat is de lelijkste dier van de wereld?

De blobvis is bedreigd omwille van de intensieve sleepvisserij. Het dier is nu verkozen tot lelijkste dier ter wereld en krijgt daardoor de eer om voortaan als logo van de Ugly Animal Preservation Society door het leven te gaan.

Kun je een olifant eten?

Toch is het de laatste jaren normaal geworden om olifant te eten in Afrika. Doordat het dier in de meeste gevallen wordt gedood door de mens, doorgaans stropers, blijft het vlees over. Dit wordt uitgedeeld aan de bevolking uit een dorp in de buurt. Maar ook bij premiers is olifantenvlees dus populair.

Wat is het enige dier dat niet kan springen?

Het enige dier dat niet kan springen is de olifant, maar die kan weer water ruiken op vijf kilometer afstand. Wat is koraal en hoe ontstaat een koraalrif?