:

Hoe heten de darters?

Inhoudsopgave:

 1. Hoe heten de darters?
 2. Hoe oud zijn darters?
 3. Hoeveel mensen darten?
 4. Wie zijn de Nederlandse darters?
 5. Wat is de beste darter ter wereld?
 6. Wie is de oudste darter?
 7. Wie is de snelste darter ter wereld?
 8. Is Van Gerwen miljonair?
 9. Wie is de snelste darter?
 10. Waarom zijn de meeste darters dik?
 11. Wie is de rijkste darter ter wereld?
 12. Wie is de nummer 1 darter van de wereld?
 13. Is Van Barneveld miljonair?
 14. Wat is de zwaarste dart?
 15. Welke darter rookt?

Hoe heten de darters?

Mannen

NaamNationaliteitGeboren
Jeroen GeerdinkNederland1978
Bobby GeorgeEngeland1945
Richie GeorgeEngeland1989
Michael van GerwenNederland1989

Hoe oud zijn darters?

Hendrik VIII Het darten is ontstaan in de Late Middeleeuwen in Engeland. Historici vermoeden dat boogschutters er in de tijd van de Engelse vorst Hendrik VIII () mee begonnen.

Hoeveel mensen darten?

Darten in Nederland. Het darten in Nederland wordt georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond, beter bekend als de NDB. De NDB is in 1976 opgericht en inmiddels zijn er circa 33.000 leden actief, verspreid onder 25 regionale dartsverenigingen.

Wie zijn de Nederlandse darters?

Nederlandse darters (7)

 • Michael van Gerwen Darts (70)
 • Raymond van Barneveld Darts (38)
 • Vincent van der Voort (4)
 • Jelle Klaasen (2)
 • Benito van de Pas (2)
 • Jeffrey de Zwaan (The Black Cobra) (3)
 • Jermaine Wattimena (1)

Wat is de beste darter ter wereld?

'Koning' Michael Smith blijft ook op de troon gewoon: 'Michael van Gerwen is de beste darter ter wereld' Michael Smith mag dan nu wereldkampioen darts zijn, met de bijbehorende cheque van 560.000 euro, én nummer 1 van de wereldranglijst, hij blijft die vriendelijke, benaderbare knuffelbeer.

Wie is de oudste darter?

Oudste speler in competitieve dartwedstrijd: 98 jaar en 346 dagen. George Harness is nog altijd de oudste darter in een competitieve wedstrijd. De Brit speelde op zijn laatste geverifieerde wedstrijd in de Old Leakes and District Darts League in Boston. Zijn leeftijd op dat moment: 98 jaar en 346 dagen.

Wie is de snelste darter ter wereld?

Ricky Evans stal opnieuw de show in "Ally Pally". Het cultfiguur stal in zijn tweede ronde op het WK darts tegen Joe Cullen opnieuw de show met een kerstmuts en baard, een hoop gekke bekken, maar vooral razendsnelle scores. De wereldrecordhouder van de snelste 180 toonde opnieuw waarom men hem "Rapid Ricky" noemt.

Is Van Gerwen miljonair?

1. Michael van Gerwen (33) - €11,6 miljoen. Niemand op aarde verdiende zoveel geld met darts als Michael 'Might Mike' van Gerwen. De drievoudig wereldkampioen won maar liefst 148 professioneel toernooien.

Wie is de snelste darter?

Qua prestaties is het geen grote naam, maar Ricky Evans staat bekend als de snelste darter van de wereld. De 31-jarige Engelsman gooit zijn pijlen binnen 2.16 seconden weg en als de eerste raak vliegt, gaat de rest automatisch waar hij wil.

Waarom zijn de meeste darters dik?

Bij de dartsport zijn met name een heleboel andere dingen belangrijk. En voor veel darters wordt het dan een opstapeling, waarmee vaak ook overgewicht wordt ontwikkeld. Je ziet darters vaak aan het bier, en zoals iedereen weet is bier toch (zeker in grotere aantallen) een dikmaker.

Wie is de rijkste darter ter wereld?

1. Michael van Gerwen (33) - €11,6 miljoen. Niemand op aarde verdiende zoveel geld met darts als Michael 'Might Mike' van Gerwen. De drievoudig wereldkampioen won maar liefst 148 professioneel toernooien.

Wie is de nummer 1 darter van de wereld?

Darter Michael Smith is de nieuwe nummer 1 van de wereld. De 32-jarige Smith was dinsdagavond Michael van Gerwen met 7-4 de baas in de finale van het WK.

Is Van Barneveld miljonair?

Raymond van Barneveld Stoppen is in ieder geval nog geen optie voor de inmiddels 54-jarige dartlegende. Met al deze behaalde successen wordt zijn vermogen geschat op ongeveer € 3,9 miljoen.

Wat is de zwaarste dart?

Red Dragon Bunker Buster darts zijn de zwaarste darts die op dit moment verkrijgbaar zijn. Deze dartpijlen zijn maar liefst 48 gram.

Welke darter rookt?

Michael van Gerwen heeft een boete van 750 euro ontvangen van de tuchtcommissie (DRA) van de PDC. De dartslegende werd op 28 januari tijdens The Masters betrapt op het roken van een sigaret binnen de speellocatie.