:

Wie heeft er vandaag Parijs-Roubaix gewonnen?

Inhoudsopgave:

 1. Wie heeft er vandaag Parijs-Roubaix gewonnen?
 2. Hoeveel geld krijgt de winnaar van Parijs-Roubaix?
 3. Hoeveel Belgen wonnen Parijs-Roubaix?
 4. Hoe laat aankomst Parijs-Roubaix?
 5. Wie wint Parijs-Roubaix?
 6. Wie won gisteren Parijs-Roubaix?
 7. Wat verdient een professionele wielrenner?
 8. Wat levert een etappe overwinning op?
 9. Wie heeft de 5 monumenten gewonnen?
 10. Wie is de beste wielrenner aller tijden?
 11. Waar finish Parijs-Roubaix?
 12. Wie won de laatste editie van Parijs-Roubaix?
 13. Wie is de rijkste wielrenner?
 14. Wat verdient Van der Poel per jaar?
 15. Wat verdient een knecht in de Tour?

Wie heeft er vandaag Parijs-Roubaix gewonnen?

Van der Poel wint Parijs-Roubaix en heeft nu drie van de vijf monumenten in bezit. Mathieu van der Poel heeft voor het eerst wielermonument Parijs-Roubaix gewonnen. De kopman van de Alpecin-formatie reed een ijzersterke 'Hel van het Noorden' en kwam solo aan bij de finish op de velodrome van Roubaix.

Hoeveel geld krijgt de winnaar van Parijs-Roubaix?

Nu tast organisator ASO net iets dieper in de geldbuidel: de winnaares van 2022 ontvangt zaterdag al 20.000 euro, dertien keer meer dan bij de eerste editie. In totaal wordt er een prijzenpot van 50.000 euro voorzien voor de vrouwen.

Hoeveel Belgen wonnen Parijs-Roubaix?

Vijf Belgen wonnen de Hel van het Noorden drie keer: Julien Vervaecke, Gaston Rebry, Rik Van Looy, Eddy Merckx en Johan Museeuw.

Hoe laat aankomst Parijs-Roubaix?

Om logistieke redenen, vanwege de geplande finish van Paris-Roubaix Femmes op in de Velodroom om 17.20 uur, kun je tot 16.30 uur aankomen in de Velodroom.

Wie wint Parijs-Roubaix?

2 dagen geleden Mathieu van der Poel heeft op grootse wijze Parijs-Roubaix 2023 gewonnen. De kopman van Alpecin-Deceuninck kwam solo over de finish op de wielerbaan van Roubaix, nadat hij op de zware kasseienstrook van Carrefour de l'Arbre wegreed van Wout van Aert.

Wie won gisteren Parijs-Roubaix?

Dit is de volledige uitslag van Parijs-Roubaix

 • Mathieu van der Poel (Ned/Alpecin-Deceuninck) 256,6 km in 5u28:41 (gem.: 46.841 km/u);
 • Jasper Philipsen (Bel) 0:46.
 • Wout van Aert (Bel)
 • Mads Pedersen (Den) 0:50.
 • Stefan Küng (Zwi)
 • Filippo Ganna (Ita)
 • John Degenkolb (Dui) 2:35.
 • Max Walscheid (Dui) 3:31.

Wat verdient een professionele wielrenner?

Een renner uit een procontinentale ploeg als Landbouwkrediet krijgt minstens 27.500 euro per jaar betaald. Een renner bij een ploeg van de World Tour, bijvoorbeeld Vacansoleil, heeft jaarlijks recht op minstens 30.000 euro/jaar.

Wat levert een etappe overwinning op?

Een etappezege levert 11.000 op. De winnaars van de groene trui voor sprinters en de bolletjestrui voor klimmers ontvangen beiden 25.000 euro. Voor de jongste winnaar is er de witte trui, die 20.000 euro oplevert. De eerste prijs voor het ploegenklassement is 50.000 euro.

Wie heeft de 5 monumenten gewonnen?

Drie renners wonnen in hun carrière alle vijf de monumenten, allen Belgische renners: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Merckx is de enige die alle wedstrijden meer dan één keer won; een derde overwinning in de Ronde van Lombardije (1973) werd hem ontnomen na een positieve dopingcontrole.

Wie is de beste wielrenner aller tijden?

Eddy Merckx Eddy Merckx is een van de beroemdste Belgen ter wereld maar ook zeker en vast de grootste wielrenner aller tijden. Een uitzonderlijke carrière met niet minder dan 620 successen. Niemand kon in zijn buurt komen.

Waar finish Parijs-Roubaix?

De finish is sinds 1943 traditioneel (met uitzondering van 1986, 19) op de Vélodrome André Pétrieux van Roubaix, waar de renners nog anderhalve ronde moeten afleggen (600 m).

Wie won de laatste editie van Parijs-Roubaix?

Kasseimonument ter ere van de honderdjarige editie van Parijs-Roubaix voor mannen. De Vélodrome André Pétrieux van Roubaix waar ieder jaar de klassieker De Hel van het Noorden aankomt. ...

Parijs-Roubaix
Laatste Bel. winnaarPhilippe Gilbert (2019, mannen) geen (2023, vrouwen)

Wie is de rijkste wielrenner?

De ranglijst van best betaalde wielrenners wordt aangevoerd door de 23-jarige Sloveen Tadej Pogacar van de ploeg uit VAE. Ho won zijn eerste Tour de France in 2020 en tekende een contract bij een rijke ploeg VAE tot 2026.

Wat verdient Van der Poel per jaar?

Volgens L'Equipe ontvangt Van der Poel namelijk 2 miljoen euro aan jaarsalaris van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met namen als Primoz Roglic, Thibaut Pinot en Adam Yates.

Wat verdient een knecht in de Tour?

Geschat wordt dat de gemiddelde knecht in de WorldTour tussen de 40.000 euro en 100.000 euro per jaar verdient. Wie meer wil opstrijken als knecht, moet over speciale talenten beschikken. Denk aan de sprintloodsen van toppers als Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel.