:

Welke trajectcontroles zijn actief?

Inhoudsopgave:

 1. Welke trajectcontroles zijn actief?
 2. Is er trajectcontrole in Belgie?
 3. Hoe weet je of trajectcontrole aan staat?
 4. Kan je boete krijgen door trajectcontrole?
 5. Hoeveel mag je rijden bij trajectcontrole?
 6. Waar begint trajectcontrole?
 7. Hoe werkt trajectcontrole België?
 8. Hoeveel correctie trajectcontrole Belgie?
 9. Hoe hoog boete trajectcontrole?
 10. Wat kost 10 km te hard rijden?
 11. Hoe snel kun je zien of je een boete hebt?
 12. Kan een motor geflitst worden bij trajectcontrole?
 13. Hoeveel correctie gaat eraf bij trajectcontrole?
 14. Is trajectcontrole altijd actief?
 15. Hoe hard kun je rijden bij trajectcontrole Belgie?

Welke trajectcontroles zijn actief?

Alle trajectcontroles op de snelwegen zijn wel al actief, sinds deze zomer. Maar volgens gouverneur Decaluwé hebben ook trajectcontroles op de gewestwegen hun nut al bewezen, als ze werken tenminste. Zoom in op de kaart hieronder om de trajectcontroles in beheer van Agentschap Wegen en Verkeer te bekijken.

Is er trajectcontrole in Belgie?

België staat vol met trajectcontroles. Vooral in Vlaanderen worden ze in ijltempo geïnstalleerd. Er zijn 225 trajectcontroles gepland, waarvan een groot aantal al geactiveerd is.

Hoe weet je of trajectcontrole aan staat?

Moet het aangegeven worden met een verkeersbord? Er moet bij een camera een bord aanwezig zijn dat je attent maakt op het feit dat je gefilmd wordt. Een bord dat expliciet aangeeft dat er trajectcontrole is, is echter niet verplicht. In de praktijk wordt het echter vaak wel geplaatst.

Kan je boete krijgen door trajectcontrole?

Trajectcontroles met meerdere secties Per sectie registreren de camera's de gemiddelde snelheid. Als een voertuig in 1 van de secties te hard rijdt, volgt een boete. Ook als de auto in de volgende sectie minder dan de toegestane snelheid rijdt.

Hoeveel mag je rijden bij trajectcontrole?

Sinds eind augustus 2022 is er geen tolerantiemarge meer voor automatische snelheidscamera's en trajectcontroles overal in het land. Zoals verwacht, regent het boetes voor automobilisten, die soms meerdere keren geflitst werden met snelheden van 1 km/u.

Waar begint trajectcontrole?

Op het asfalt ligt namelijk dwarsgeplaatste witte belijning op het punt waar de trajectcontrole begint en waar deze weer eindigt. Rij je over deze strepen heen, dan word je ingecheckt of uitgecheckt.

Hoe werkt trajectcontrole België?

Trajectcontrole werkt met nummerplaatherkenning (ANPR). Als u met een te hoge gemiddelde snelheid rijdt tussen de meetpunten, dan stuurt het systeem de gegevens door naar de federale politie. Daarnaast detecteert de installatie ook geseinde wagens en pechstrookrijders.

Hoeveel correctie trajectcontrole Belgie?

Onder de 100 km/u zal er een marge worden toegepast van 6 km/u, indien de vastgestelde snelheid hoger ligt dan 100 km/u past men een correctie toe van 6% op de gemeten snelheid.

Hoe hoog boete trajectcontrole?

Al met al werden er boetes uitgeschreven in vergelijking met 2019. Maar dat is ook niet zo gek, met het groeiende aantal trajectcontroles in Nederland. In heel 2020 werden 1.963.918 overtredingen op trajectcontroles geconstateerd. Dat was 1.832.5.

Wat kost 10 km te hard rijden?

5 km/h: € 36. 10 km/h: € 77. 15 km/h: € 148. 20 km/h: € 209.

Hoe snel kun je zien of je een boete hebt?

De tijd tussen de overtreding en de bekeuring op de deurmat, is meestal slechts enkele dagen. Flitsfoto's kunnen worden opgevraagd bij het digitaal loket van het CJIB.

Kan een motor geflitst worden bij trajectcontrole?

Rijd je te snel met je motor door een trajectcontrole? Dan is de kans erg groot dat je niet beboet wordt. Dat komt omdat trajectcontroles met zogenoemde nummerplaatherkenningscamera's werken en die fotograferen alleen de voorste nummerplaat.

Hoeveel correctie gaat eraf bij trajectcontrole?

Net als bij alle andere snelheidscontroles, wordt op de gemeten snelheid een correctie toegepast. Deze correctie is 3 km/u bij max. snelheden tot 100 km/u. Daarboven is het een correctie van 3% van de gemeten snelheid.

Is trajectcontrole altijd actief?

Werkt trajectcontrole altijd en kan ik zien of het systeem aan staat? Nee, het is aan de buitenkant niet te zien of een systeem aanstaat. Normaal gesproken staat de apparatuur altijd aan. De pakkans is dus 100%.

Hoe hard kun je rijden bij trajectcontrole Belgie?

aantal snelheidsovertreders (tot 127 km/uur) daalt. aantal zware snelheidsovertreders (meer dan 127 km/uur) zeer sterk daalt.