:

Welke pot Champions League?

Inhoudsopgave:

 1. Welke pot Champions League?
 2. Welke pot zit Feyenoord?
 3. Welke pot zit PSV?
 4. Welke pot zit Ajax Champions League?
 5. Wie zit er in pot 1?
 6. Kunnen Ajax en PSV elkaar loten?
 7. Welke pot zit Nederland?
 8. Welke pot zit AZ?
 9. Welke landen zitten in pot 2?
 10. Wie zit er in pot 2?
 11. Hoe noem je Ajax tegen PSV?
 12. Wat is beter Ajax of PSV?
 13. Welke landen zitten in pot 1?
 14. Welke pot Nederland WK?
 15. Hoe noem je Ajax tegen Feyenoord?

Welke pot Champions League?

In Pot 1 zitten automatisch de winnaars van de Champions League en Europa League. Dat zijn in dit geval Real Madrid en Eintracht Frankfurt. Verder is er plek voor de kampioenen uit de 6 beste landen op de coëfficiëntenranglijst. In cache

Welke pot zit Feyenoord?

Feyenoord zelf is ingedeeld in pot 2 en komt dus in een poule terecht met een club uit pot 1, pot 3 en pot 4.

Welke pot zit PSV?

Voor PSV wacht mogelijk een pittige loting. De club komt vanwege het coëfficiënt in Pot 2 terecht, waardoor AS Roma, Lazio, Arsenal of Manchester United uit Pot 1 mogelijke tegenstanders zijn.

Welke pot zit Ajax Champions League?

Dat zit zo. In pot 1 zitten alle kampioenen van de top-6 landen van de coëfficiëntenlijst, de ranking van de UEFA aan de hand waarvan Europese tickets worden verdeeld. Daarnaast komen de winnaars van de Champions League en Europa League in pot 1.

Wie zit er in pot 1?

Pot 1 bestaat uit gastland Qatar en de beste zeven geplaatste landen op de FIFA-wereldranglijst. België, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Engeland en Spanje zijn geplaatst en kunnen niet meer buiten de topzeven van de ranglijst vallen.

Kunnen Ajax en PSV elkaar loten?

In dit stadium van het toernooi kunnen teams uit hetzelfde land elkaar niet loten. Dat betekent dat Ajax niet kan stuiten op PSV, dat tweede werd in hun poule in de Europa League. De speeldata van de tussenronde staan ook al vast. De play-offwedstrijden zijn donderdag 16 februari en donderdag 23 februari 2023.

Welke pot zit Nederland?

Het Nederlands elftal zit vrijdag bij de loting voor het wereldkampioenschap in Qatar in pot 2. Portugal versloeg Noord-Macedonië in de play-offs van de kwalificatie (2-0) en verzekerde zich daardoor van de status van groepshoofd.

Welke pot zit AZ?

AZ, dat gisteren Gil Vicente versloeg, zit in pot 1. Dit betekent dat de club uit Alkmaar de grootmachten van deze Conference League-campagne ontloopt zoals Villarreal, dat twee jaar geleden nog de Europa League won.

Welke landen zitten in pot 2?

De volledige pot-indeling:

Pot 1Pot 2Pot 3
ArgentiniëUruguayServië
EngelandZwitserlandPolen
SpanjeVerenigde StatenZuid-Korea
PortugalKroatiëTunesië

Wie zit er in pot 2?

De volledige pot-indeling:

Pot 1Pot 2Pot 3
ArgentiniëUruguayServië
EngelandZwitserlandPolen
SpanjeVerenigde StatenZuid-Korea
PortugalKroatiëTunesië

Hoe noem je Ajax tegen PSV?

De Topper is de naam waaronder in Nederland wedstrijden tussen de twee succesvolste voetbalclubs (Ajax en PSV) bekendstaan. Hoewel niet zo beladen als De Klassieker behoren wedstrijden tussen beide clubs, ongeacht de stand op de ranglijst, voor hun supporters tot een van de belangrijksten van het jaar.

Wat is beter Ajax of PSV?

PSV speelde in haar historie maar liefst 170 duels tegen AFC Ajax. Daarvan won PSV er 65 (38,2%) en gingen er 74 (43,5%) verloren. 31 (18,2%) Duels eindigden in een gelijk spel. PSV scoorde in totaal 275 keer, een gemiddelde van 1,62 goals per wedstrijd.

Welke landen zitten in pot 1?

Pot 1 bestaat uit gastland Qatar en de beste zeven geplaatste landen op de FIFA-wereldranglijst. België, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Engeland en Spanje zijn geplaatst en kunnen niet meer buiten de topzeven van de ranglijst vallen.

Welke pot Nederland WK?

Gastheer Qatar en de hoogstgeplaatste zeven landen op de mondiale ranking zitten in pot 1. Het Nederlands elftal zit in pot 2.

Hoe noem je Ajax tegen Feyenoord?

De Klassieker is de naam waaronder in Nederland de wedstrijden tussen de mannen van de voetbalclubs Ajax en Feyenoord bekendstaan. Door de grote rivaliteit tussen beide clubs horen deze wedstrijden, ongeacht de stand op de ranglijst, voor hun supporters tot de belangrijkste van het jaar.