:

Welke Nederlander heeft de Vuelta gewonnen?

Inhoudsopgave:

 1. Welke Nederlander heeft de Vuelta gewonnen?
 2. Hoeveel wint winnaar Vuelta?
 3. Wie heeft de Vuelta gewonnen?
 4. Wie heeft de tijdrit in de Vuelta gewonnen?
 5. Wie is de jongste Vuelta winnaar?
 6. Wie heeft de 3 grote rondes gewonnen?
 7. Wat verdient een top wielrenner?
 8. Hoeveel verdient een wielrenner in de Vuelta?
 9. Wie won 7 keer de Tour de France?
 10. Wat is de uitslag van de Vuelta?
 11. Waarom is Roglic uit de Vuelta?
 12. Wie heeft de meeste koersen gewonnen?
 13. Wie heeft de 3 Grote Rondes gewonnen?
 14. Wat is de zwaarste wielerronde?
 15. Wie reed de meeste Tour de France?

Welke Nederlander heeft de Vuelta gewonnen?

Joop Zoetemelk was in 1979 de laatste Nederlandse winnaar van de Vuelta. De Vuelta van 1979 werd gewonnen door Joop Zoetemelk. Een bijzondere prestatie voor een Nederlander, want alleen Jan Janssen is dit ook gelukt.

Hoeveel wint winnaar Vuelta?

Ter info: de totale prijzenpot van de Vuelta bedraagt dit jaar 1.112.640 euro. Evenepoel graait daar slechts 18,4% van mee. In de Giro valt in totaal 1.500.000 euro te winnen, in de Tour zelfs 2.820.000 euro.

Wie heeft de Vuelta gewonnen?

Remco Evenepoel heeft de Vuelta a España winnen. De 22-jarige renner is daarmee de eerste winnaar van een grote ronde sinds 1978. De bergtrui is voor Richard Carapaz, de groene puntentrui gaat naar Mads Pedersen en Evenepoel pakt ook de witte jongerentrui. In cache

Wie heeft de tijdrit in de Vuelta gewonnen?

Remco Evenepoel heeft op superieure wijze de tiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 22-jarige Belg van Quick-Step Alpha Vinyl stak in de individuele tijdrit met kop en schouders boven de rest uit. Primoz Roglic werd op 48 seconden tweede.

Wie is de jongste Vuelta winnaar?

Jongste eindwinnaar van de Vuelta sinds 1961 Zo oud is Remco Evenepoel. Daarmee is hij de jongste eindwinnaar van de Ronde van Spanje sinds Angelino Soler in 1961, berekende Jonas Creteur van Sport/Voetbalmagazine. Ook Gustaaf Deloor (1935) en Frans De Mulder (1960) waren jonger dan Evenepoel vandaag.

Wie heeft de 3 grote rondes gewonnen?

De Fransman Bernard Hinault (; Italië-Frankrijk-Spanje -de laatste werd in 1983 nog in de lente gereden-) en de Brit Chris Froome (; Frankrijk-Spanje-Italië) wonnen drie Grote Rondes op rij.

Wat verdient een top wielrenner?

Lijstje grootverdieners wielrennen (volgens Gazzetta dello Sport en L'Équipe)

 • Tadej Pogacar: 6 miljoen euro.
 • Chris Froome: 5,5 miljoen euro.
 • Peter Sagan: 5 miljoen euro.
 • Geraint Thomas: 3,5 miljoen euro.
 • Egan Bernal: 2,8 miljoen euro.
 • Michał Kwiatkowski: 2,5 miljoen euro.
 • Julian Alaphilippe: 2,3 miljoen euro.

Hoeveel verdient een wielrenner in de Vuelta?

De eindwinnaar in de Vuelta strijkt 150.000 euro op. Ter vergelijking: in de Tour is dat 500.000 euro, in de Giro 265.000. Evenepoel zou ook de winnaar van het jongerenklassement zijn, wat hem nog eens 11.000 euro zou opleveren. Daarnaast is er prijzengeld voor de top twintig van elke etappe.

Wie won 7 keer de Tour de France?

De Amerikaan Lance Armstrong won de ronde tussen 19 zeven keer, maar die overwinningen werden later uit de boeken geschrapt, nadat Armstrong had bekend doping te hebben gebruikt.

Wat is de uitslag van de Vuelta?

Sprintzege Molano, Evenepoel stelt eindwinst veilig Pascal Ackermanns lead-out klopt Mads Pedersen, terwijl Remco Evenepoel de eindzege definitief veiligstelt. Enric Mas en Juan Ayuso vervolledigen het podium.

Waarom is Roglic uit de Vuelta?

Primoz Roglic gaat niet meer van start in de Ronde van Spanje. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma heeft te veel last van de verwondingen die hij dinsdag opliep bij een val in de slotfase van de zestiende etappe. Roglic won de Vuelta de afgelopen drie jaar.

Wie heeft de meeste koersen gewonnen?

1. Eddy Merckx – 445 overwinningen.

Wie heeft de 3 Grote Rondes gewonnen?

De Fransman Bernard Hinault (; Italië-Frankrijk-Spanje -de laatste werd in 1983 nog in de lente gereden-) en de Brit Chris Froome (; Frankrijk-Spanje-Italië) wonnen drie Grote Rondes op rij.

Wat is de zwaarste wielerronde?

Het wordt wel de zwaarste race ooit genoemd. De Champs de Bataille, de Omloop van de Slagvelden, de eerste wielerwedstrijd na de Eerste Wereldoorlog. Meer dan tachtig renners reden eind april 1919 in zeven etappes bijna 2000 kilometer door Frankrijk, Luxemburg en België.

Wie reed de meeste Tour de France?

Meeste Tourzeges Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain en Jacques Anquetil hebben de Tour ieder vijf keer gewonnen.