:

Wie heeft vandaag de etappe van de Vuelta gewonnen?

Inhoudsopgave:

 1. Wie heeft vandaag de etappe van de Vuelta gewonnen?
 2. Wie heeft de tijdrit in de Vuelta gewonnen?
 3. Wat is de stand van de Tour de France?
 4. Waar finish Vuelta vandaag?
 5. Wie heeft er vandaag gewonnen met wielrennen?
 6. Wie wint vandaag in de Ronde van Spanje?
 7. Waarom is Roglic uit de Vuelta?
 8. Wie heeft de bolletjestrui Tour de France?
 9. Waar staat de bolletjestrui voor?
 10. Wat kost de Vuelta in Nederland?
 11. Welke koers is het vandaag?
 12. Welke wielrenner is overleden?
 13. Wat verdient winnaar Ronde van Spanje?
 14. Wie wint etappe 15?
 15. Welke wielrenner stapt af in Spanje?

Wie heeft vandaag de etappe van de Vuelta gewonnen?

Rigoberto Uran wint de 17e etappe van de Vuelta vanuit de vlucht. Quentin Pacher en Jesús Herrada finishen als tweede en derde. In cache

Wie heeft de tijdrit in de Vuelta gewonnen?

Remco Evenepoel heeft op superieure wijze de tiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De 22-jarige Belg van Quick-Step Alpha Vinyl stak in de individuele tijdrit met kop en schouders boven de rest uit. Primoz Roglic werd op 48 seconden tweede.

Wat is de stand van de Tour de France?

Tour de France klassement

naamploeg
1Jonas VingegaardTJV
2Tadej PogacarUAD
3Geraint ThomasIGD
4David GauduGFC

Waar finish Vuelta vandaag?

Zondag 21 augustus - De 3e etappe van Vuelta start en finisht in Breda. De renners trekken zich op gang bij het Kasteel van Breda en de meet is 193,2 kilometer later getrokken voor het Chassé Theater.

Wie heeft er vandaag gewonnen met wielrennen?

Canadese Jackson wint sensationeel Parijs-Roubaix, Markus onderuit op wielerbaan. Voor de derde keer trotseren de wielrensters de kasseien van Noord-Frankrijk in Parijs-Roubaix. De vorige edities werden gewonnen door Lizzie Deignan (2021) en Elisa Longo Borghini (2022).

Wie wint vandaag in de Ronde van Spanje?

Vuelta a España klassement

naamresultaat
1Remco Evenepoel80:26:59
2Enric Mas+2:02
3Juan Ayuso+4:57
4Miguel Ángel López+5:56

Waarom is Roglic uit de Vuelta?

Primoz Roglic gaat niet meer van start in de Ronde van Spanje. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma heeft te veel last van de verwondingen die hij dinsdag opliep bij een val in de slotfase van de zestiende etappe. Roglic won de Vuelta de afgelopen drie jaar.

Wie heeft de bolletjestrui Tour de France?

De Tour de France 2022 zit erop. De Deen Jonas Vingegaard bezorgde Jumbo-Visma de eindzege, maar de Nederlandse ploeg pakte naast de gele trui ook de bolletjestrui (met Vingegaard), de groene trui (met Wout van Aert) én zes etappezeges.

Waar staat de bolletjestrui voor?

De bolletjestrui is het wielrennersshirt dat wordt gedragen door de leider in het bergklassement en dat wordt uitgereikt na een verreden etappe. Na de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk krijgt de winnaar van het bergklassement de laatste bergtrui uitgereikt.

Wat kost de Vuelta in Nederland?

Daarin staat dat La Vuelta Holanda, de stichting die de organisatie van de Nederlandse etappes voor haar rekening neemt, in totaal ruim 15 miljoen euro verwacht uit te geven aan de drie Nederlandse etappes en de honderden festiviteiten eromheen.

Welke koers is het vandaag?

Op dit moment. Er zijn op dit moment geen wielerwedstrijden bezig in België.

Welke wielrenner is overleden?

Oud-wielrenner Lieuwe Westra is op 40-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn biograaf Thomas Sijtsma zondag op Twitter laten weten. "De voormalig wielrenner vocht de laatste jaren met zichzelf en verloor", aldus de schrijver.

Wat verdient winnaar Ronde van Spanje?

De eindwinnaar in de Vuelta strijkt 150.000 euro op. Ter vergelijking: in de Tour is dat 500.000 euro, in de Giro 265.000. Evenepoel zou ook de winnaar van het jongerenklassement zijn, wat hem nog eens 11.000 euro zou opleveren.

Wie wint etappe 15?

PHILIPSEN WINT DE VIJFTIENDE ETAPPE Wout van Aert natuurlijk. Mads Pedersen gaat als derde over de eindstreep. Lees het etappeverslag.

Welke wielrenner stapt af in Spanje?

Primoz Roglic kwam gehavend uit de strijd. Drievoudig winnaar Primoz Roglic heeft samen met zijn ploeg Jumbo-Visma besloten om niet meer van start te gaan in de zeventiende rit van de Vuelta. De Sloveen kwam in de slotfase van de zestiende etappe hard ten val.