:

Waar zijn nog zelftesten te koop?

Inhoudsopgave:

 1. Waar zijn nog zelftesten te koop?
 2. Wat kost een zelftest corona bij de apotheek?
 3. Kan je nog zelftesten bestellen?
 4. Kan ik gratis zelftesten aanvragen?
 5. Hoe kom ik aan zelftesten?
 6. Wat als je huisgenoot een positieve zelftest heeft?
 7. Kan je zelftest kopen bij apotheek?
 8. Hoeveel kost test bij apotheker?
 9. Waar haal je gratis zelftesten?
 10. Wat kost een zelftest voor corona?
 11. Hoe snel na corona weer zelftesten?
 12. Kan een zelftest vals positief zijn?
 13. Hoe lang blijft het coronavirus in je huis?
 14. Wat te doen als je zelftest positief is?
 15. Hoe doe je de zelftest?

Waar zijn nog zelftesten te koop?

De eerste corona-zelftesten zijn vanaf vandaag te koop bij de apotheken. Met deze sneltesten kunnen mensen bij zichzelf thuis een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus. In cache

Wat kost een zelftest corona bij de apotheek?

maximum 2,5 euro, als vergoeding voor de aankoopprijs van de zelftest. maximum 0,5 euro, ter compensatie van de marge voor groothandelaars en groothandelaars-verdelers. maximum 1 euro voor uw honorarium voor de aflevering.

Kan je nog zelftesten bestellen?

Alle huishoudens in Nederland krijgen vanaf dinsdag 10 augustus een brief op de mat waarmee zij kosteloos 2 corona-zelftests kunnen bestellen. Met een code in de brief kunnen mensen online de tests aanvragen, die binnen anderhalve week worden thuisbezorgd.

Kan ik gratis zelftesten aanvragen?

Onderwijsinstellingen in het mbo en hoger onderwijs kunnen op aanvraag gratis zelftesten ontvangen. Medewerkers en studenten kunnen deze zelftesten gebruiken als zij klachten hebben. Meer informatie voor onderwijsinstellingen over het aanvragen van zelftesten is te vinden in de vragenmodule van CoTeRo.

Hoe kom ik aan zelftesten?

Een zelftest geeft u snel een uitslag. Zelftesten koopt u bij de apotheek, drogist of supermarkt.

Wat als je huisgenoot een positieve zelftest heeft?

Heeft iemand in huis corona? Dan mogen de andere gezinsleden naar buiten of naar school als zij geen klachten hebben. Bij klachten blijft een gezinslid of huisgenoot wel altijd thuis en doet een zelftest. Als de zelftest positief is, gaat een gezinslid of kind in isolatie.

Kan je zelftest kopen bij apotheek?

Een zelftest is, zoals de naam al zegt, een test die je alleen, thuis, kunt uitvoeren. Je moet dus niet naar een zorgprofessional of een labo gaan. Je krijgt het resultaat na ongeveer 15 minuten. In de apotheek heb je de garantie dat je met een gevalideerde zelftest naar huis gaat.

Hoeveel kost test bij apotheker?

Deze test is gratis als u lichte symptomen hebt of een testcode ontving (CTPC: coronatest prescription code) na een verblijf in het buitenland. U kan ook een zelftest kopen in de apotheek. Als u een verhoogde tegemoetkoming geniet, betaalt u voor een zelftest in de apotheek slechts 1 euro.

Waar haal je gratis zelftesten?

Dan kunt u een gratis zelftest krijgen. ... Dit kan bijvoorbeeld via:

 • uw gemeente;
 • de voedselbank;
 • het Leger des Heils;
 • het Armoedefonds;
 • Valente;
 • het COA;
 • het Rode Kruis.

Wat kost een zelftest voor corona?

Per aanbieder en afhankelijk van het type test, verschillen de commerciële coronatest-kosten. De prijs van de coronatest ligt over het algemeen tussen de € 39,- en € 149,-. De zorgverzekering vergoedt de kosten hiervan niet.

Hoe snel na corona weer zelftesten?

Als je positief bent getest op corona, daarna hersteld bent en geen nieuwe of ernstiger klachten hebt, is opnieuw testen bij de GGD binnen 8 weken niet zinvol.

Kan een zelftest vals positief zijn?

De kans op vals-negatieve of vals-positieve resultaten is bijvoorbeeld hoger bij zelf-testen. Het tijdstip van aflezen is ook belangrijk om vals positieve resultaten bij te lang wachten te vermijden. De interpretatie van het resultaat van een RAT is dus afhankelijk van de situatie.

Hoe lang blijft het coronavirus in je huis?

Voor coronavirussen in het algemeen wordt een overleving tot 9 dagen op verschillende oppervlaktes gezien. Specifiek voor covid-19 werd het virus in vitro 3 dagen na aanbrengen op verschillende oppervlaktes nog gedetecteerd, echter sterk gereduceerd in virale load.

Wat te doen als je zelftest positief is?

De uitslag is positief Als uw uitslag positief is, is het niet langer nodig om 5 dagen in isolatie te gaan en afstand te houden van huisgenoten.

Hoe doe je de zelftest?

Ga met de zachte kant van de wisser 2 tot 4 cm in je neus. Maak 10 cirkelbewegingen. Dit kan onaangenaam voelen. Doe de wisser met zijn zachte kant in de capsule en draai 15 seconden in de vloeistof.