:

Wie won er Parijs-Roubaix 2021?

Inhoudsopgave:

 1. Wie won er Parijs-Roubaix 2021?
 2. Wie is winnaar Parijs-Roubaix?
 3. Welke Nederlanders wonnen Parijs-Roubaix?
 4. Wie wint Parijs-Tours 2021?
 5. Welke vrouw heeft Parijs-Roubaix gewonnen?
 6. Hoeveel keer won Tom Boonen Parijs-Roubaix?
 7. Welke vrouw wint Parijs-Roubaix?
 8. Wie heeft Parijs-Tours gewonnen?
 9. Wie won Parijs-Tours?
 10. Wie won de laatste editie van Parijs-Roubaix?
 11. Hoeveel keer won Roger De Vlaeminck Parijs-Roubaix?
 12. Wat heeft Tom Boonen gewonnen?
 13. Hoe heet Roubaix in het Nederlands?
 14. Hoeveel km rijden de vrouwen in Parijs-Roubaix?
 15. Wie won 7 keer de Tour de France?

Wie won er Parijs-Roubaix 2021?

Ook de voorjaarseditie van kon niet doorgaan en werd uitgesteld naar 2 oktober. Deze eerste editie werd gewonnen door de Britse Lizzie Deignan (de eerste Britse overwinning ooit in Parijs-Roubaix), die werd verreden over spekgladde kasseien door de regen en de modder. In cache

Wie is winnaar Parijs-Roubaix?

Al sinds 1896 wordt de klassieker Parijs - Roubaix verreden! Josef Fischer was de winnaar van de allereerste Hel van het Noorden. Sonny Colbrelli werd in 2021 de 90ste winnaar van de Noord-Franse kasseienklassieker. In cache

Welke Nederlanders wonnen Parijs-Roubaix?

De laatste Nederlandse winnaar is Dylan van Baarle. Hij won in 2022 en volgde zo Niki Terpstra op, die in 2014 succesvol was. De eerste Nederlander die de Hel van het Noorden won, was Peter Post (1964). Ook Jan Janssen (1967), Jan Raas (1982), Hennie Kuiper (1983) en Servais Knaven (2001) wonnen de klassieker.

Wie wint Parijs-Tours 2021?

Arnaud Démare heeft voor het tweede jaar op rij Parijs-Tours gewonnen. Na een lastige koers met enkele gravelstroken was de Fransman van Groupama-FDJ de snelste in de sprint van een uitgedund peloton.

Welke vrouw heeft Parijs-Roubaix gewonnen?

Alison Jackson heeft Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen. De Canadese van EF Education-TIBCO-SVB zat mee in de vlucht van de dag, die op het velodroom zou strijden om de zege. Jackson toonde zich in een chaotische sprint, waarin Femke Markus ten val kwam, sneller dan Katia Ragusa en Marthe Truyen.

Hoeveel keer won Tom Boonen Parijs-Roubaix?

Tom Boonen won in zijn carrière liefst vier keer Parijs-Roubaix en de oud-renner is dan ook de aangewezen man om vooruit te blikken op de Hel van het Noorden, zo moet Velonews hebben gedacht. De inmiddels 41-jarige Boonen heeft het onder meer over Mathieu van der Poel en zijn oude ploeg Quick-Step-Alpha Vinyl.

Welke vrouw wint Parijs-Roubaix?

Solozege Elisa Longo Borghini in Parijs-Roubaix voor vrouwen, Lotte Kopecky tweede. De tweede editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen is gewonnen door Elisa Longo Borghini.

Wie heeft Parijs-Tours gewonnen?

Arnaud Démare heeft voor het tweede jaar op rij Parijs-Tours gewonnen. De Fransman bleef na 213,5 kilometer in de sprint Edward Theuns uit België en de Ier Sam Bennett voor.

Wie won Parijs-Tours?

In 2018 werd het parcours gewijzigd. ...

Parijs-Tours
Laatste Bel. winnaarJelle Wallays (2019)
Laatste Ned. winnaarErik Dekker (2004)
Meeste zegesGustave Danneels Paul Maye Guido Reybrouck Erik Zabel (3 zeges)
Portaal Wielersport

Wie won de laatste editie van Parijs-Roubaix?

Kasseimonument ter ere van de honderdjarige editie van Parijs-Roubaix voor mannen. De Vélodrome André Pétrieux van Roubaix waar ieder jaar de klassieker De Hel van het Noorden aankomt. ...

Parijs-Roubaix
Laatste Bel. winnaarPhilippe Gilbert (2019, mannen) geen (2023, vrouwen)

Hoeveel keer won Roger De Vlaeminck Parijs-Roubaix?

Een van zijn bijnamen was Monsieur Paris-Roubaix. Hij reed Parijs-Roubaix veertien keer en moest alleen in 1980 opgeven. Hij werd er vier keer eerste, vier keer tweede, één keer derde, één keer vijfde, één keer zesde en twee keer zevende. De Vlaeminck werd ook zes keer op rij eindwinnaar van de Tirreno-Adriatico.

Wat heeft Tom Boonen gewonnen?

Tom Boonen (Mol, 15 oktober 1980) is een Belgisch voormalig wielrenner. Hij was beroepsrenner van 20 en werd in 2005 wereldkampioen. Boonen won drie keer de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix. Hij werd ook tweemaal Belgisch kampioen en won in 2007 het puntenklassement in de Ronde van Frankrijk.

Hoe heet Roubaix in het Nederlands?

In Nederland en Vlaanderen wordt doorgaans Roubaix gebruikt. Volgens de lijst Buitenlandse aardrijkskundige namen in het Nederlands van de Nederlandse Taalunie is Robaais in beperkte mate in de Frans-Belgische grensstreek in gebruik. De vorm Robaais komt ook voor in de Vlaamse familienaam Van Robaeys.

Hoeveel km rijden de vrouwen in Parijs-Roubaix?

In vergelijking met vorig jaar is Parijs-Roubaix bij de vrouwen 20 kilometer langer, van 125 naar 145 kilometer. Toch blijft de opeenvolging van kasseistroken dezelfde. Nog altijd geen Bos van Wallers dus.

Wie won 7 keer de Tour de France?

De Amerikaan Lance Armstrong won de ronde tussen 19 zeven keer, maar die overwinningen werden later uit de boeken geschrapt, nadat Armstrong had bekend doping te hebben gebruikt.