:

Wat is het parcours van Omloop het Nieuwsblad?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is het parcours van Omloop het Nieuwsblad?
 2. Waar start de Omloop van het Nieuwsblad?
 3. Welke renners rijden Omloop het Nieuwsblad?
 4. Waar start Omloop het Nieuwsblad 2022?
 5. Waar passeert Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 6. Wie rijdt Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 7. Waar start Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 8. Wie wint Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 9. Wie wint Omloop 2023?
 10. Hoe laat Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 11. Wie is de baas van Het Nieuwsblad?
 12. Waar vertrekt Omloop Het Nieuwsblad 2023?
 13. Wat voor koers is Omloop het Nieuwsblad?
 14. Wie leest Het Nieuwsblad?
 15. Wat betekent Nieuwsblad?

Wat is het parcours van Omloop het Nieuwsblad?

Na de start in Gent krijgen mannen en vrouwen respectievelijk een parcours van exact 207,,2 km voorgeschoteld, met onderweg weinig veranderingen ten opzichte van 2022. Er is uiteraard opnieuw een sleutelrol weggelegd voor het duo Haaghoek-Leberg.

Waar start de Omloop van het Nieuwsblad?

De Omloop het Nieuwsblad is een klassieker van 206 kilometer met twaalf verschillende klimmetjes en negen kasseistroken die door de mannen overwonnen moeten worden. De start is in Gent en de finish in Ninove. Geniet nog meer van de klassiekers met de Bicycling Voorjaarsklassieker Bingo en maak kans op mooie prijzen!

Welke renners rijden Omloop het Nieuwsblad?

De 78ste editie van Omloop Het Nieuwsblad zal worden verreden op zaterdag 25 februari. Bij de mannen geen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar wel andere toppers zoals Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Tom Pidcock, Tim Wellens, Kasper Asgreen, Tiesj Benoot, Peter Sagan en Stefan Küng.

Waar start Omloop het Nieuwsblad 2022?

De start van de Omloop Het Nieuwsblad U23 wordt op zaterdag 2 juli gegeven in Borsbeke. De deelgemeente van Herzele ontvangt dan het beloftenpeloton in de Pastorijstraat voor een wedstrijd van 155 kilometer.

Waar passeert Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Op zondag 26 februari 2023 is het eindelijk weer zover! Dan kan jij net zoals de profs het Vlaamse voorjaar op gang trappen met de Omloop het Nieuwsblad Cyclo. Je kan kiezen of 145 km met start in Gent, net als de profs!

Wie rijdt Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Resultaten 2023 Dylan van Baarle trok op zo'n 35 km van de streep in de aanval. Uiteindelijk versnelde hij op de Muur van Geraardsbergen en soleerde hij naar de nieuwe finish op de Elisabethlaan in Ninove. In de sprint om de tweede plaats haalde Arnaud De Lie het voor Christophe Laporte.

Waar start Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Omloop het Nieuwsblad | Dit is het parcours van 2023 met de start in Gent en finish in Ninove.

Wie wint Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Uitslag

PositieRennerTeam
1Nederland Dylan van BaarleJumbo - Visma
2België Arnaud De LieLotto DSTNY
3Frankrijk Christophe LaporteJumbo - Visma
4Noorwegen Alexander KristoffUNO-X Pro Cycling Team

Wie wint Omloop 2023?

Omloop Het Nieuwsblad 2023: Van Baarle soleert naar glorie Hij soleert naar de zege, terwijl Arnaud De Lie naar de tweede plek sprint en Christophe Laporte het Jumbo-Visma-feestje completeert op plek drie.

Hoe laat Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Het parcours: De Omloop Het Nieuwsblad opent ook in 2023 het Europese seizoen in de WorldTour en de 78e editie bevat weinig kakelverse ingrediënten. Rond 11 uur zet het peloton in Gent aan voor een tocht van 207 kilometer door de Vlaamse Ardennen.

Wie is de baas van Het Nieuwsblad?

Het Nieuwsblad
Eigenaar(s)Mediahuis
Oplage264.866 (2015)
HoofdredacteurPascal Weiss Liesbeth Van Impe
Land(en)België

Waar vertrekt Omloop Het Nieuwsblad 2023?

Op zondag 26 februari 2023 is het eindelijk weer zover! Dan kan jij net zoals de profs het Vlaamse voorjaar op gang trappen met de Omloop het Nieuwsblad Cyclo. Je kan kiezen of 145 km met start in Gent, net als de profs!

Wat voor koers is Omloop het Nieuwsblad?

De Omloop Het Nieuwsblad is een eendaagse wielerwedstrijd die het wielerseizoen in België en Noord-Europa opent. Het is bovendien de eerste Europese WorldTour-wedstrijd van het jaar. De wedstrijd werd in 1945 voor het eerst georganiseerd. Sinds 2006 wordt er ook een wedstrijd voor vrouwen georganiseerd.

Wie leest Het Nieuwsblad?

Elke dag lezen meer dan 1 miljoen mensen Het Nieuwsblad. Ze lezen de krant op papier of in digitale vorm. Dat blijkt uit de CIM-cijfers, die het lezersbereik van kranten meten. Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) meet de oplage en het aantal lezers van de Belgische kranten en tijdschriften.

Wat betekent Nieuwsblad?

Nieuwsbladen zijn betaalde lokale of regionale kranten die enkele keren (bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag) per week verschijnen. Enkele kranten hebben het woord nieuwsblad in hun titel, zoals: Amstelveens Nieuwsblad. Eendrachtbode.