:

Wat is de stand in de Vuelta?

Inhoudsopgave:

 1. Wat is de stand in de Vuelta?
 2. Wie won de Vuelta vandaag?
 3. Wat is Vuelta wielrennen?
 4. Waar zijn ze Vuelta?
 5. Wat wint de winnaar van de Vuelta?
 6. Wat betekent de rode trui in de Vuelta?
 7. Wie heeft de rode trui?
 8. Waar start de Vuelta 2023?
 9. Hoelang is Vuelta?
 10. Wat kost de Vuelta in Nederland?
 11. Waar is de Vuelta gestart vandaag?
 12. Hoe lang duurt de Vuelta?
 13. Wat verdient een top wielrenner?
 14. Wat verdient een professionele wielrenner?
 15. Wat betekent de witte trui in de Giro?

Wat is de stand in de Vuelta?

Vuelta a España klassement

naamresultaat
1Mads Pedersen409
2Fred Wright186
3Enric Mas138
4Remco Evenepoel133
In cache

Wie won de Vuelta vandaag?

foto: Cor VosRemco Evenepoel won de 77e editie van de Vuelta voor Enric Mas en Juan Ayuso. De eindzege liet de Vlaming vergezeld gaan van twee dagzeges. In cache

Wat is Vuelta wielrennen?

De Ronde van Spanje (Vuelta Ciclista a España, vaak afgekort tot Vuelta, uitspraak "Bwelta") is een meerdaagse wielerwedstrijd die jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Samen met de Tour de France en de Giro d'Italia is het een van de drie Grote Rondes.

Waar zijn ze Vuelta?

De Vuelta startte op vrijdag 19 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit en de race finishte op zondag 11 september in Madrid.

Wat wint de winnaar van de Vuelta?

Ter info: de totale prijzenpot van de Vuelta bedraagt dit jaar 1.112.640 euro. Evenepoel graait daar slechts 18,4% van mee. In de Giro valt in totaal 1.500.000 euro te winnen, in de Tour zelfs 2.820.000 euro.

Wat betekent de rode trui in de Vuelta?

De rode trui (Spaans: maillot rojo) is de trui van de leider van het algemeen klassement in de Ronde van Spanje. Voorheen was de leiderstrui goudkleurig en nog eerder zelfs oranje (eerste twee edities) en wit. De rode trui werd ingevoerd in 2010 en wordt na elke etappe aan de leidende renner van de ronde uitgereikt.

Wie heeft de rode trui?

Vier Nederlanders hebben de rode trui gedragen. In 2011 droeg Bauke Mollema de trui één dag, in 2015 droeg Tom Dumoulin de trui zes dagen en in de Ronde van Spanje van 2022 droegen Robert Gesink en Mike Teunissen de rode trui elk één dag.

Waar start de Vuelta 2023?

Zaterdag 26 augustus - De Ronde van Spanje gaat in Barcelona van start. Op de eerste dag leggen de renners een ploegentijdrit van 14,6 kilometer door de stad af.

Hoelang is Vuelta?

Er zijn in deze ronde twee tijdritten, zes vlakke etappes, vier heuvelritten en negen bergetappes. Dat is het 3.280 kilometer lange parcours van de Vuelta 2022.

Wat kost de Vuelta in Nederland?

Daarin staat dat La Vuelta Holanda, de stichting die de organisatie van de Nederlandse etappes voor haar rekening neemt, in totaal ruim 15 miljoen euro verwacht uit te geven aan de drie Nederlandse etappes en de honderden festiviteiten eromheen.

Waar is de Vuelta gestart vandaag?

Vrijdag 19 augustus - De Ronde van Spanje gaat in Utrecht van start. Op de eerste dag leggen de renners een ploegentijdrit van 23,3 kilometer af met start en finish bij de Jaarbeurs.

Hoe lang duurt de Vuelta?

Hoeveel dagen duurt de Vuelta? Alle drie grote rondes, Tour de France, Giro d'Italia en Vuelta España duren drie weken. Van 19 augustus trekken de renners vanuit Utrecht in 21 etappes en drie rustdagen richting de finish in Madrid op 11 september.

Wat verdient een top wielrenner?

Lijstje grootverdieners wielrennen (volgens Gazzetta dello Sport en L'Équipe)

 • Tadej Pogacar: 6 miljoen euro.
 • Chris Froome: 5,5 miljoen euro.
 • Peter Sagan: 5 miljoen euro.
 • Geraint Thomas: 3,5 miljoen euro.
 • Egan Bernal: 2,8 miljoen euro.
 • Michał Kwiatkowski: 2,5 miljoen euro.
 • Julian Alaphilippe: 2,3 miljoen euro.

Wat verdient een professionele wielrenner?

het beroep Professioneel wielrenner valt onder de beroepsfamilie Beroepssporters. Het salaris Beroepssporters ligt gemiddeld op € 12800 bruto per maand.

Wat betekent de witte trui in de Giro?

Zo heeft de Giro d'Italia een zwarte trui, welke wordt toegekend aan de renner die op dat moment laatste staat in het algemeen klassement. De Ronde van Spanje heeft combinatieklassement met bijbehorende witte trui. Hierbij krijgt een renner punten op basis van zijn positie in de overige klassementen.