:

Heb je Coronapas nodig voor?

Inhoudsopgave:

 1. Heb je Coronapas nodig voor?
 2. Hoe krijg ik een Herstelbewijs voor mijn kind?
 3. Hoe kun je een Coronapas krijgen?
 4. Hoe lang is corona certificaat geldig?
 5. Welke papieren heb ik nodig om naar Spanje te vliegen?
 6. Is de Coronapas hetzelfde als de app?
 7. Hoeveel prikken corona kind?
 8. Hoe wordt een kind op corona getest?
 9. Welke leeftijd HPV vaccinatie?
 10. Hoe weet ik of mijn kind alle vaccinaties heeft gehad?
 11. Wat als je corona certificaat vervallen is?
 12. Hoe lang blijft Boosterprik geldig?
 13. Kun je naar Spanje zonder vaccinatie?
 14. Is mondmasker verplicht op vliegtuig?
 15. Hoe Coronapas afdrukken?

Heb je Coronapas nodig voor?

Binnen de Europese Unie heeft u geen coronabewijs nodig om te reizen. En dus ook geen herhaalprik. Voor landen buiten Europa kunnen afwijkende eisen gelden. Soms is een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag nodig.

Hoe krijg ik een Herstelbewijs voor mijn kind?

Een herstelbewijs is een bewijs dat u positief getest bent op aanwezigheid van het coronavirus. Vanaf is het niet meer mogelijk om u bij de GGD te laten testen om een herstelbewijs te krijgen. U gaat hiervoor vanaf die datum naar een commerciële testaanbieder.

Hoe kun je een Coronapas krijgen?

U kunt bellen naar 1400. Of naar + 02 14, als u in het buitenland bent. Dit nummer is open van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 20.00 uur. In cache

Hoe lang is corona certificaat geldig?

Dit is hoelang je certificaat geldig is om binnen de EU te reizen: Een vaccinatiecertificaat van basisvaccinatie (1/1 voor Johnson&Johnson, 2/2 voor Moderna, Pfizer, AstraZeneca of Novavax) is na 14 dagen en gedurende 270 dagen (9 maanden) geldig, te tellen vanaf de dag van vaccinatie.

Welke papieren heb ik nodig om naar Spanje te vliegen?

Reist u naar Spanje?

 • Als u naar Spanje reist of in Spanje verblijft, moet uw paspoort of ID-kaart altijd geldig zijn.
 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig om naar Spanje te reizen.
 • Om naar Spanje te reizen is een ID-kaart voldoende.

Is de Coronapas hetzelfde als de app?

In Nederland kan je met de CoronaCheck-app het coronatoegangsbewijs ophalen. De CoronaCheck-app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en Google Play Store. In kranten en op tv wordt vaak gesproken over de 'coronapas' als het eigenlijk gaat om CoronaCheck.

Hoeveel prikken corona kind?

Heeft u een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar met een medisch hoog risico? Dan kan het 2 coronaprikken als basisserie krijgen en daarna een herhaalprik met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin.

Hoe wordt een kind op corona getest?

Kinderen worden bij een GGD getest met een NAAT-test, zoals een PCR of TMA. Tijdens de test wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de keel- en neusholte weggenomen. Dit is in de meeste gevallen in een paar seconden gebeurd.

Welke leeftijd HPV vaccinatie?

Wie wordt wanneer uitgenodigd voor de HPV-vaccinatie? Sinds 2022 krijgen jongens en meisjes een uitnodiging voor vaccinatie in het jaar dat ze 10 worden. Daarnaast krijgen jongeren tot 18 jaar in 2023 de kans om zich te beschermen tegen HPV, net als in 2022.

Hoe weet ik of mijn kind alle vaccinaties heeft gehad?

Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.

Wat als je corona certificaat vervallen is?

Om je certificaat te vernieuwen, druk je in de CovidSafe-app op de knop “Controleer op nieuwe certificaten”. Meld je vervolgens aan via itsme of eHealth. De vernieuwde certificaten met aangepaste geldigheidsduur zullen dan automatisch verschijnen in de app.

Hoe lang blijft Boosterprik geldig?

Uw vaccinatiebewijs is 270 dagen geldig na de basisserie (uw eerste prik of prikken). Bent u jonger dan 18 jaar? Dan geldt er geen maximale geldigheid voor de basisserie van 270 dagen binnen de EU.

Kun je naar Spanje zonder vaccinatie?

Alle corona-inreisvoorwaarden in Spanje zijn opgeheven. U hoeft geen vaccinatie-, test-, of herstelbewijs te laten zien. Het maakt niet uit welk vervoermiddel u gebruikt. Let op: voor reizigers die van China naar Spanje reizen is een vaccinatie-, test-, of herstelbewijs wél verplicht.

Is mondmasker verplicht op vliegtuig?

Verantwoord vliegen Het internationale advies is om op luchthavens en in het vliegtuig een mondkapje te dragen. Dit geldt zowel voor passagiers als bemanning. Luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om het risico op besmetting tijdens de vlucht te beperken. Vliegtuigen worden bijvoorbeeld na elke vlucht ontsmet.

Hoe Coronapas afdrukken?

Hoe kan ik mijn COVID-certificaat op papier bekomen?

 1. Je surft naar MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. ...
 2. Je kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078/78 78 50 (in Vlaanderen) of 02/ 214 19 19 (voor Brussel), dan wordt je vaccinatiecertificaat per post opgestuurd.