:

Waar staat de bolletjestrui voor?

Inhoudsopgave:

 1. Waar staat de bolletjestrui voor?
 2. Wie heeft de bolletjestrui in de Tour?
 3. Wie heeft vandaag de etappe van de Tour de France gewonnen?
 4. Wat is de stand van de Tour de France?
 5. Hoeveel verdient de bolletjestrui?
 6. Wat levert de bolletjestrui op per dag?
 7. Wat verdient de bolletjestrui?
 8. Wie heeft de laatste etappe van vandaag gewonnen?
 9. Wie won de laatste etappe?
 10. Waar is de laatste etappe van de Tour de France?
 11. Hoe zwaar is de Tour de France?
 12. Wat verdient Van der Poel per jaar?
 13. Wat levert 1 dag in het geel op?
 14. Wie is de rijkste wielrenner?
 15. Wat verdient een wielrenner bij Jumbo?

Waar staat de bolletjestrui voor?

De bolletjestrui is het wielrennersshirt dat wordt gedragen door de leider in het bergklassement en dat wordt uitgereikt na een verreden etappe. Na de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk krijgt de winnaar van het bergklassement de laatste bergtrui uitgereikt. In cacheVergelijkbaar

Wie heeft de bolletjestrui in de Tour?

foto: Cor VosJonas Vingegaard won het bergklassement van de Tour de France van 2022. Simon Geschke reed lang in de bollentrui, maar finishte als tweede. In cache

Wie heeft vandaag de etappe van de Tour de France gewonnen?

Met de 21ste etappe in de Tour den France 2022 vandaag op de Champs Elysees in Parijs, zit de ronde van 2022 erop. Jonas Vingegaard wint de Tour!

Wat is de stand van de Tour de France?

Tour de France klassement

naamploeg
1Jonas VingegaardTJV
2Tadej PogacarUAD
3Geraint ThomasIGD
4David GauduGFC
In cache

Hoeveel verdient de bolletjestrui?

Winnaar groene trui: 25.000 euro. Beste klimmer (bolletjestrui): 25.000 euro. Beste jongere (witte trui): 20.000 euro. Beste team: 50.000 euro.

Wat levert de bolletjestrui op per dag?

Per dag in het geel verdient de nummer 1 in het klassement nog eens 500 euro/dag. De groene, bollen- én witte trui moeten zich tevreden stellen met elk 300 euro/dag.

Wat verdient de bolletjestrui?

Winnaar groene trui: 25.000 euro. Beste klimmer (bolletjestrui): 25.000 euro. Beste jongere (witte trui): 20.000 euro. Beste team: 50.000 euro.

Wie heeft de laatste etappe van vandaag gewonnen?

Roglic pakt etappezege in vierde rit Tirreno-Adriatico na smak Van Aert. De kopman van Jumbo-Visma wint de sprint van een voorste groep. Filippo Ganna verliest de leiderstrui aan Lennard Kämna.

Wie won de laatste etappe?

De 21ste en laatste etappe was een prooi voor Jasper Philipsen. De Belg van Alpecin-Deceuninck was in de massasprint sneller dan Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco). Danny van Poppel (Bora-hansgrohe) was op de zevende plaats de tweede Nederlander in de top-tien van de slotrit.

Waar is de laatste etappe van de Tour de France?

Elk jaar eindigt de Tour in Parijs, op de Champs-Élysées. Maar niet in 2024. De laatste etappe is dan in Nice.

Hoe zwaar is de Tour de France?

De Tour de France is misschien wel het zwaarste sportevenement ter wereld. Bewegingswetenschappers hebben de TRIMP (TRaining IMPulse, ofwel trainingsomvang x intensiteit; een waarde vergelijkbaar met Strava's suffer score) berekend op een gigantische waarde van 7112.

Wat verdient Van der Poel per jaar?

Volgens L'Equipe ontvangt Van der Poel namelijk 2 miljoen euro aan jaarsalaris van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Hiermee staat hij op gelijke hoogte met namen als Primoz Roglic, Thibaut Pinot en Adam Yates.

Wat levert 1 dag in het geel op?

Per dag in het geel verdient de nummer 1 in het klassement nog eens 500 euro/dag. De groene, bollen- én witte trui moeten zich tevreden stellen met elk 300 euro/dag.

Wie is de rijkste wielrenner?

De ranglijst van best betaalde wielrenners wordt aangevoerd door de 23-jarige Sloveen Tadej Pogacar van de ploeg uit VAE. Ho won zijn eerste Tour de France in 2020 en tekende een contract bij een rijke ploeg VAE tot 2026.

Wat verdient een wielrenner bij Jumbo?

Het is een Tour de France om van te dromen voor de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma. En zeker niet alleen sportief. Als toprenners Jonas Vingegaard en Wout van Aert zondag in Parijs de eindstreep halen, verdient het team ruim 700.000 euro.