:

Welke Kinder producten salmonella?

Inhoudsopgave:

 1. Welke Kinder producten salmonella?
 2. Welke Kinderchocolade heeft salmonella?
 3. Is er nog steeds salmonella in Kinder?
 4. Welke Kinderchocolade mag je niet eten?
 5. Hoe herken je salmonella bij kind?
 6. Welke producten van Kinder worden teruggeroepen?
 7. Kan je weer kinder chocolade eten?
 8. Welke producten roept Ferrero terug?
 9. Welke Kinder Bueno niet eten?
 10. Kan ik weer kinder chocola eten?
 11. Kan je alweer Kinderchocolade eten?
 12. Is elke kip besmet met salmonella?
 13. Hoe groot is de kans dat je salmonella krijgt?
 14. Waar zit salmonella in chocolade?
 15. Welke Kinder-chocolade moet terug?

Welke Kinder producten salmonella?

Het gaat om deze producten: Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen en . Schokobons met een vervaldatum (THT) tussen en . Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) van . Kinder Mix met een vervaldatum (THT) tussen en . In cache

Welke Kinderchocolade heeft salmonella?

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe in twaalf verschillende landen 324 salmonella-infecties vastgesteld. Bijna alle gevallen zijn de herleiden tot de Kinderchocolaatjes geproduceerd door Ferrero in het Belgische Aarlen. In Nederland zijn drie kinderen besmet geraakt.

Is er nog steeds salmonella in Kinder?

Nu blijkt dat er toch nog mogelijk met salmonella besmette Kinder-chocolade in de supermarkt ligt. De Kinder Schoko-Bons 300 gram, met als uiterste houdbaarheidsdatum 5 oktober 2022, zijn uitgeleverd aan een beperkt aantal supermarkten van Jumbo. Deze kunnen dus besmet zijn met de salmonellabacterie.

Welke Kinderchocolade mag je niet eten?

Het advies aan klanten is om Ferrero Kinder Schoko-Bons met houdbaarheidsdatum of eerder niet op te eten.

Hoe herken je salmonella bij kind?

Deze klachten bestaan meestal uit diarree, buikkrampen, misselijkheid en braken. Deze klachten gaan meestal na 3 tot 7 dagen vanzelf voorbij. Soms hebben mensen ook hoofdpijn, koorts, spierpijn en/of gewrichtspijn.

Welke producten van Kinder worden teruggeroepen?

Breda, – Met onmiddellijke ingang wordt de volledige productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons die in Aarlen worden gemaakt, teruggeroepen.

Kan je weer kinder chocolade eten?

Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.

Welke producten roept Ferrero terug?

Concreet worden alle producten van het type Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs en Kinder Schoko-Bons, ongeacht het lotnummer of de vervaldatum, teruggeroepen. Winkelketens worden opgeroepen om deze producten uit de rekken te halen.

Welke Kinder Bueno niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.

Kan ik weer kinder chocola eten?

Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.

Kan je alweer Kinderchocolade eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten. Eerder trok de Belgische toezichthouder FAVV de vergunning van de fabriek in.

Is elke kip besmet met salmonella?

Kip is geen steriel product en ten opzichte van andere voedselproducten is Salmonella relatief vaak op rauwe kip aanwezig (in 3,5 procent van de gevallen). Echter, kip is geen product dat leidt tot veel Salmonella besmettingen bij de mens.

Hoe groot is de kans dat je salmonella krijgt?

Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland. De bacterie kan ín een ei zitten maar ook op de eierschaal. Door koken gaan de bacteriën dood.

Waar zit salmonella in chocolade?

De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.

Welke Kinder-chocolade moet terug?

Het gaat om Schokobons die in april van dit jaar al werden teruggehaald omdat de chocolaatjes salmonella-infecties kunnen veroorzaken. Het product heeft als uiterste houdbaarheidsdatum 5 oktober 2022 maar is 'helaas alsnog uitgeleverd aan een beperkt aantal winkels'.